avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia dupa legea de la 01 ian.2009
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia dupa legea de la 01 ian.2009

Buna seara! am si eu dilema. vreau sa ma angajez ca si economist dar cu 4 ore..adik la jumatate de norma ( 540 de lei brut)..dupa ce voi cotiza la stat sa zicem vreo 5 luni apoi sa raman insarcinata...timp in care mai trec 9 luni..inseamna ca am cotizat la stat 12 luni? bun dar daca am cotizat la stat numai cu jumatate de norma cat va fi indemnizatia? Tot minim 600 de lei si 200 alocatia copilului.? sau mi se va calcula 85% dupa noua lege? va multumesc! astept un raspuns cat mai urgent..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:55, 30 Octombrie 2008
Vi se va calcula 85% dupa noua lege dar nu veti incasa mai putin de 600 lei lunar
Potrivit noilor modificari ale OUG nr.148/2005, persoanele intra în concediu pentru creşterea copilului primesc, pe o perioadă de doi ani, o indemnizaţie lunară de 600 de lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Prin urmare, indemnizatia de crestere a copilului poate fi 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 6 milioane de lei, atat cat este acum conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere al ii lea copil m.iorgov m.iorgov Buna ziua. Am si eu o nelamurire. In 03.08.2007, am nascut primul copil, iar pana in 01.01.2009 am avut o indemnizatie de 600 lei. Din 01.01.2009 am avut o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Cristinaancarusu Cristinaancarusu Buna ziua! Incepand cu data de 16 noiembrie 2010, am intrat in dreptul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani, cu un cuantum de 600 lei. ... (vezi toată discuția)