ce parere aveti de contractul fiului meu , care lucreaza ca paznic la o firma de protectie si paza ..... care la litera H DURATA MUNCII zice asa :
" O fractiune de norma de 2 ore/zi, ore /saptamana 10 "...........
...... desi a vrut contract normal de lucru de 8ore si este obligat sa lucreze si 14 ore si 24 cu pauza de 6 ore
la litera J SALARIUL
"Salariul de baza brut lunar :175 lei" , pentru mine problema e alta: asigurarea de sanatate. El a intrebat si a spus ca are ca ei nu lucreaza la negru , in contract nu scrie nimic, nu stiu ce sa cred ca sunt multi escroci.... la norma de 2 ore cat scrie in contract nu cred ca ii platesc ei asigurare . sfatuiti-ma, Va multumesc
Sunt obligati sa plateasca ,indiferent daca este contract cu norma intreaga sau partial.Sa solicite o adeverinta privind plata CASS motivand ca i-a fost ceruta de medicul de familie.
Este asigurat prin incheierea contractului.
Daca este angajat cu program de 2 ore pe zi nu poate lucra mai mult deoarece nu are voie sa presteze ore suplimentare. Se pare ca restul programului si salariul aferent sunt "la negru" si la un eventual control vor fi amendati atat angajatorul cat si angajatul. Problema poate face obiectul sesizarii ITM.
Conform celor convenite in contractul individual de munca, asa cum relatati dvs., trebuie sa desfasoare activitate 2 ore pe zi. Legal, angajatorul, nu il poate tine peste program impotriva vointei sale, adica fara acordul sau. Daca se intampla asa este un abuz. Solutia: sesizare ITM.
Daca exista contract de munca, teoretic, acesta trebuie sa fie raportat la ITM, iar daca este raportat la ITM implicit din salariu i se opresc toate contributiile sociale, inclusiv asigurarea de sanatate. Daca nu este raportat la ITM este munca la negru.