avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bunica a avut doua pensii, de ce s-a pastrat in plata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bunica a avut doua pensii, de ce s-a pastrat in plata numai una?

dragi prieteni, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste detalii.bunica mea a avut pana luna trecuta doua pensii: de urmas si pensie de lucru la colectivul de stat.dintre cele doua pensii a luat doar valoarea uneia dintre ele.functionara de la CJP i-a transmis ca din cele doua s-a pastrat cea mai mare ca valoare si aceea cu cateva beneficii.
ati putea va rog sa imi trimiteti un link catre baza legala sau pentru care a primit acea explicatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:29, 29 Ianuarie 2012
Legea 263/2010. Opteaza pentru pensia cea mai avantajoasa.
Art. 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.
..nu a semnat niciun act,nici nu a facut o cerere ca sa ramana cu pensia de urmas.pensia de urmas era de 400 de lei iar cea proprie era de 300 de lei.cumulat 700 de lei.acum a primit pe talonul de pensie 514 lei,explicatia a fost ca s-a pastrat pensia de urmas si ca a mai primit unele avantaje la pensia cea mai mare..nu inteleg modul de calcul
Nu poate incasa 2 pensii. Primeste pensia cea mai avantajoasa (cea de urmas) si la aceasta pensie cred ca a adaugat ajutorul pentru sotul supravietuitor prevazut de legea 578/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sot supravietuitor garsonjon garsonjon Buna ziua.Am o matusa care are sotul grav bolnav. Are pensie de CAP de 400 lei iar sotul ei pensie de 800 lei .In caz de deces poate solicita sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas monicatanasa monicatanasa In Legea pensiilor, la art.92,se regasesc urmatoarele:\\"sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Se poate cumula pensia de drept cu cea de urmas, sot supravietuitor? (vezi toată discuția)