dragi prieteni, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste detalii.bunica mea a avut pana luna trecuta doua pensii: de urmas si pensie de lucru la colectivul de stat.dintre cele doua pensii a luat doar valoarea uneia dintre ele.functionara de la CJP i-a transmis ca din cele doua s-a pastrat cea mai mare ca valoare si aceea cu cateva beneficii.
ati putea va rog sa imi trimiteti un link catre baza legala sau pentru care a primit acea explicatie?
Legea 263/2010. Opteaza pentru pensia cea mai avantajoasa.
Art. 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.
..nu a semnat niciun act,nici nu a facut o cerere ca sa ramana cu pensia de urmas.pensia de urmas era de 400 de lei iar cea proprie era de 300 de lei.cumulat 700 de lei.acum a primit pe talonul de pensie 514 lei,explicatia a fost ca s-a pastrat pensia de urmas si ca a mai primit unele avantaje la pensia cea mai mare..nu inteleg modul de calcul
Nu poate incasa 2 pensii. Primeste pensia cea mai avantajoasa (cea de urmas) si la aceasta pensie cred ca a adaugat ajutorul pentru sotul supravietuitor prevazut de legea 578/2004.
Pensie de urmas
monicatanasa
In Legea pensiilor, la art.92,se regasesc urmatoarele:\\"sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege ... (vezi toată discuția)