avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa speciala pentru autoturisme
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa speciala pentru autoturisme

Buna seara!
Stiu ca se recupereaza taxa pe poluare, dar se poate recupera si taxa speciala pentru autoturisme (adica este taxa platita inainte de iunie/iulie 2007, asa se numea inainte, masina a fost cumparata in martie 2007)..Se poate recupera vreun ban?
Daca are cineva idee il rog sa ma ajute.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:06, 28 Ianuarie 2012
Atunci cand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, platita in perioada 1 ianuarie 2007- 30 iunie 2008, este mai mare decat taxa pe poluare rezultata din aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 50/2008, calculata in lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul inmatricularii autovehiculului in Romania, contribuabilul poate solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Restituirea se efectueaza pe baza cererii depuse la organul fiscal competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto doinamonica doinamonica Buna ziua. Doresc sa intreb urmatorul lucru: daca am platit taxa poluare in septembrie 2010 pentru un Logan nou, din fabrică, 2087 ron taxa de poluare, mai ... (vezi toată discuția)
Taxa lucarica lucarica Am platit taxa speciala pe data de 30.07. 2007. imi mai pot recupera banii? (vezi toată discuția)
Taxa poluare: se bat cap in cap legea cu ordinul ? Pilu Pilu Oare mi se pare mie sau se bat cap in cap art. 12 din Legea 9/2012 care prevede: \" ART. 12 (1) În cazul în care taxa pe poluare pentru autovehicule ... (vezi toată discuția)