avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa

Am platit taxa speciala pe data de 30.07. 2007. imi mai pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 10:11, 31 Octombrie 2012
Agentia Nationala de Administrare Fiscala explica intr-un comunicat de presa care sunt contribuabilii care au dreptul sa solicite restituirea taxei pentru emisiile poluante.

Potrivit documentului de presa, in prezent, restituirea taxei pentru emisiile poluante se face pentru:

Contribuabilii care au achitat, in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a Legii nr.9/2012 si data intrarii in vigoare a OUG nr.1/ 2012, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rulate ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania si pentru care nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule si care nu face parte din categoria autovehiculelor exceptate sau scutite de la plata acestor taxe, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii.
Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule incepand cu 1 iulie 2008 pana la data intrarii in vigoare a Legii nr.9/2012, iar aceasta este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea formulei de calcul din aceasta lege, in care se utilizeaza elementele avute in vedere la momentul inmatricularii autovehiculului in Romania. Sumele reprezentand diferenta de taxa platita se restituie numai catre titularul obligatiei de plata.
Contribuabilii care au platit taxa si, ulterior, autovehiculul a fost scos din parcul auto national. In acest caz se restituie valoarea reziduala a taxei.
Contribuabilii care, in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei judecatoresti competente, au dreptul la restituirea sumelor reprezentand taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Fiscul precizeaza ca, potrivit prevederilor Legii nr.9/ 2012, persoanele fizice sau juridice au obligatia de plata a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele dobandite/ detinute si/sau au dreptul la restituirea unor sume reprezentand diferente dintre taxa de poluare achitata conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata prin Legea nr.140/ 2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si taxa pentru emisiile poluante datorata potrivit Legii nr.9/ 2012.

ANAF arata ca cererile privind restituirea diferentelor de taxa pot fi descarcate accesand pagina sa de Internet, la adresa www.anaf.ro./sectiunea Asistenta contribuabili/Despre impozite si taxe/Taxa pe poluare 2012 si se vor depune la organul fiscal teritorial in a carui evidenta este inregistrat contribuabilul ca platitor de impozite si taxe.

Important! Modelul cererilor privind restituirea diferentelor de taxa si documentele necesare restituirii sunt prevazute in Ordinul comun al Ministerului Mediului si Padurilor si Ministerului Finantelor Publice nr. 85/62/2012.

www.avocatnet.ro/content/art...
Da ,puteti solicita restituirea integrala a banilor prin actiune in instanta doar pana pe 31.12.2012
Da, pana 31.12.2012. Puteti viziona emisiunea avocatnet pe acest subiect aici: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto doinamonica doinamonica Buna ziua. Doresc sa intreb urmatorul lucru: daca am platit taxa poluare in septembrie 2010 pentru un Logan nou, din fabrică, 2087 ron taxa de poluare, mai ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare: se bat cap in cap legea cu ordinul ? Pilu Pilu Oare mi se pare mie sau se bat cap in cap art. 12 din Legea 9/2012 care prevede: \" ART. 12 (1) În cazul în care taxa pe poluare pentru autovehicule ... (vezi toată discuția)