avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspundere disciplinara - absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspundere disciplinara - absente nemotivate

buna seara,
am nevoie de un sfat in problema mea, si anume:
am plecat in concediu de odihna in SUA, am trimis pasapoartele la Consulatul Canadian cu dorinta de a vizita si Canata in aceasta calatorie. Raspunsul de la Consulat si pasaportul a sosit dupa 4 saptamani...timp in care am fost blocata in SUA si nu am putut sa revin in tara...implicit la serviciu.
Am trimis cerere catre angajator in care am solicitat concediu fara salar, cerere care nu mi-a fost aprobata.
Am ajuns in tara pe data de 25.01.12 si in aceasi zi am primit de la firma instintare sa ma prezint in data de 31.01.12 la discutii in apararea mea.
ok. o sa ma prezint in data de 31.01.12 ora 17, dar eu in aceste zile, pana la acea data CE SA FAC ? SA MERG LA SERVICIU? Ce ar trebui sa fac sa nu inrautatesc situatia si mai mult?
Si mi-ar prinde bine niste sfaturi care sa vina in apararea mea...am fost intr-o situatie fortuita.
Multumesc, astept sfaturi .
Cel mai recent răspuns: Sorina75 , utilizator 20:26, 29 Ianuarie 2012
Conform art. 153 C.muncii pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata. Durata se stabileste prin contract colectiv de munca sau regulament intern.
Bineinteles ca va prezentati la serviciu.
mergeti la srviciu .aveti dreptul la concediu fara plata.
Aveti obligatia sa respectati programul de lucru. Ati primit convocare pentru a participa la cercetarea discilplinara efectuata cu ocazia abaterii disciplinare - absente nemotivate si in urma careia se poate aplica o sanctiune disciplinara. Dreptul dv. la concediu fara plata nu poate fi obligatie pentru angajator, aprobarea putand fi data in functie de interesele unitatii si necesitatea prezentei dv. la locul de munca.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
ContSters42179, utilizator
1. Avand în vedere ca prevederile art.54 C.mun. reglementeaza suspendarea c.i.m. prin acordul părţilor, rezultă că angajatorul nu este obligat să acorde salariatului concediu fără plată.

2. In perioada cuprinsa intre 25.01.2012 -31.01.2012 veti merge la serviciu si va veti indelini atributiile de serviciu corespunzatoare fisei postului dvs ......la comisia de disciplina, aveti dreptul sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea dvs si sa oferiti persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considerati necesare, precum si dreptul sa fiti asistata, la cererea dvs, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
De asemenea, va puteti prezenta in fata comisiei si cu un avocat ....
In fata comisiei , veti sustine faptul ca ati fost blocata in SUA si ca ati solicitat angajatorului CFP .....
multumesc pentru sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in afara orelor de program romanul11 romanul11 O cercetare disciplinara a inceput in timpul programului si la sfarsitulu orelor de program , salariatului a plecat desi ,cercetarea putea sa mai dureze ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Un angajat a solicitat invoire de 3 ore(in data de 28.10) si o zi din concediul legal(in data de 29.10), cereri care au fost refuzate de catre seful ... (vezi toată discuția)
Convocare la cercetare disciplinara in concediu de odihna. pot fi sanctionata in caz de neprezentare la comisia de disciplina? iolanda15 iolanda15 Am rugamintea de a-mi se da un raspuns juridic la urmatoarea situatie: Am solicitat concediu de ogihna angajatorului cu cca. 10 zile inainte de data ... (vezi toată discuția)