avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetare disciplinara in afara orelor de program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetare disciplinara in afara orelor de program

O cercetare disciplinara a inceput in timpul programului si la sfarsitulu orelor de program , salariatului a plecat desi ,cercetarea putea sa mai dureze cateva ore. Putem lua in considerare ca, comisia avea toate posibilitatile sa l mai convoace inca o data, pt finalizarea corecta a cercetarii ,sau putem spune ca salariatului nu i s a acordat sansa sa se apere la toate intrebarile? Timpul petrecut dupa program-ore suplimenatre- se face la cererea scrisa a angajatorului si numai cu acordul salariatului. Salariatul nu poate fi sanctionat ca nu a stat peste program si se pare ca nu i s a respectat dreptul de a formula toate apararile., desi repet, comisia avea toate posibilitatile sa convoace din nou salariatul pt finalizarea acestora. Suntem intr un caz de nerespectarea dreptului complet la aparare?Poate fi citata comisia, pentru abuz in serviciu?
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: romanul11 , utilizator 19:55, 2 August 2019
Se poate lua in considerare ca, comisia avea toate posibilitatile sa-l mai convoace inca o data, pentru finalizarea cercetarii disciplinare.
in consecinta..comisia se pare ca nu a acordat salariatului dreptul la aparare, in totalitate
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
romanul11, utilizator
La terminarea programului , salariatul a anuntat comisia de asa ceva ?
Absolut.Dar comisia a zis ca salariatul este in caz de forta majora si caz deosebit iar salariatul trebuie sa stea. Inca nu am vazut vreun articol de lege ,care sa prevada asa ceva.problema era ca ieseau din termen,(sase luni de la presupusa fapta) daca mai faceau o convocare si au hotarat sa inchida procesul verbal, fara sa mai continue in totalitate cercetarea.
Asa ceva nu constituie nici forta major si nici caz fortuit ...
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Forta majora cristinaepa cristinaepa Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Clientul firmei la care lucrez a marit volumul pieselor pe care trebuie sa le livram. In acest moment nu avem ... (vezi toată discuția)
Caz fortuit aleszia aleszia Poate sa imi raspunda cineva care este diferenta intre cazul de forta majora si cazul fortuit ? (vezi toată discuția)
Art.48 codul muncii ContSters146823 ContSters146823 Avem un salariat care este cercetat disciplinar intrucit a efectuat o manevra fara a avea autorizatia necesara , fara sa informeze si sa respecte normele. Desi ... (vezi toată discuția)