avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna inainte de concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna inainte de concediu de maternitate

Buna ziua, sotia mea este insarcinata iar data probabila a nasterii este 5.07.2012. Angajatorul i-a spus ca beneficiaza in anul 2012 de mai putine zile de concediu de odihna decat in mod normal. Calculul l-a facut proportional cu zilele in care va veni la munca spunandu-i ca beneficiaza de aprox jumatate din zilele de concediu conform legii (21). Mie nu mi se pare normal. Va rog sa-mi spuneti si parerea dvs.
Va multumesc.

Inca o intrebare: Concediul medical luat in 2011 si 2012 afecteaza in vreun fel numarul zilelor de concediu de odihna, concediu de maternitate sau daca afecteaza cumva indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:26, 29 Ianuarie 2012
In conformitate cu dispozitiile art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Referitor la faptul ca durata concediului medical nu diminueaza durata concediului de odihna vedeti :
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna inainte si dupa concediul prenaltal/postnatal pensionatul pensionatul 1. Angajata poate beneficia de concediul de odihna integral in anul in care pleaca in concediul prenatal? Exemplu: Incepe numararea celor 126 yile in 01 ... (vezi toată discuția)
Concediul medical afecteaza concediul de odihna? vux vux Avand in vedere prevederile art. 145 (2) ale Codului Muncii, conform carora concediul de odihna anual se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna afectat de concediu medical cucubau1982 cucubau1982 Buna ziua, Ma puteti va rog ajuta cu un raspuns? Intrebarea mea este: daca angajatul beneficiaza de concediu de boala, se diminueaza numarul zilelor de ... (vezi toată discuția)