avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna inainte si dupa concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna inainte si dupa concediul prenaltal/postnatal

1. Angajata poate beneficia de concediul de odihna integral in anul in care pleaca in concediul prenatal? Exemplu: Incepe numararea celor 126 yile in 01 oct.2014. Paoate beneficia de concediul de odihna aferent intregului an 2014?
2. Dupa revenire la post beneficiaza de concediul de odihna normal, fara ca acesta sa fie afectat de concediul postnatal?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:41, 29 August 2014
Concediile medicale nu influenteaza (nu reduc proprtional) durata CO. In mod normal trebuie sa beneificati de concediu intreg, ca si cand nu ati fi intrat in pre/postnatal.
1. Concediile medicale (inclusiv concediul de maternitate) nu diminueaza zilele de concediu de odihna.

2. Cititi pe:
[ link extern ]
pensionatul a scris:

1. .... Paoate beneficia de concediul de odihna aferent intregului an 2014?
2. Dupa revenire la post beneficiaza de concediul de odihna normal, fara ca acesta sa fie afectat de concediul postnatal?
Va multumesc!



1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Daca angajatorul este de acord , salariata poate beneficia de intreg CO pe anul2014 inainte de intrarea in prenatal.

3. Dupa revenirea post , va beneficia de CO potrivit dispozitiilor art.145 alin.2 C.mun., intrucat durata concediului pentru cresterea copilului afecteaza durata CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)
Calcul numar zile concediu de odihna inainte de nastere crisstinnaE crisstinnaE Buna ziua. Urmeaza sa nasc la sfirsitul lunii Iulie 2014, si as vrea sa stiu cum se calculeaza concediul de odihna pentru acest an: 1- proportional cu ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna aureliamanolache aureliamanolache buna ziua ma numesc aurelia si am o intrebare ,la care as dori un raspuns clar:in data de 09.06 .2014 voi intra in 7 luni de sarcina,cand am intrebat la ... (vezi toată discuția)