avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie judecatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie judecatorie

In anul 2009 am fost talharita in timpul serviciului, am dat declaratii, autorii au fost prinsi.In declaratii am scris ca doresc daune iar acuma am primit prima citatie de la judecatorie in calitate de parte civila in proces cu ..... ,in calitate de inculpat pentru Fond-talharie(art.211 C.p.)
INTREBARE: Pot depune la dosar un document semnat de mine precum ca renunt la daune pentru a nu mai fi chemata la tribunal deoarece am inteles ca un avocat costa in jur de 1000 RON.? Am inteles ca societatea la care lucram atunci se judeca cu inculpatul,eu sunt chemata doar din cauza ca am scris in declaratie ca doresc daune.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: florin_pelin1968 , utilizator 17:25, 29 Martie 2012
Puteti sa va reprezentati si singura in instanta, cred ca la acest moment se discuta latura civila a procesului penal(incheiat deja). Daca ati cerut daune puteti sa le cereti in continuare la termenul de instanta (daune morale si materiale) sau va prezentati si spuneti ca renuntati la daune.
1). Inculpatul va fi judecat pentru savarsirea faptei ;
2). Aveti posibilitatea de a renunta la daunele pretinse .
Multumesc mult pentru raspunsuri. Deci eu nu am umblat niciodata prin tribunale si de aceea doresc sa renunt la daune si sa fiu lasata in pace.Nu imi permit nici avocat.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
florin_pelin1968, utilizator
Nu va trebuie avocat daca nu va intereseaza daunele.
Va trebui insa sa mergeti sa fiti audiata...
Daca inculpatul va recunoaste ati putea sa nu va prezentati.Mai reveniti cu detalii dupa primul termen la care inteleg ca nu vreti sa va prezentati.
Buna ziua.M-am prezentat la primul termen am fost audiata doar eu,iar pe data de 29 Martie vor fi audiati si inculpatii.Acuma la primul termen ei nu au fost intrebati nimic.Am studiat dosarul inainte de proces,recunosc ca sunt anumiti termeni care nu-i inteleg, dar sunt probe la dosar(ADN,convorbiri telefonice) care demonstreaza ca ei sunt autorii, dar avocatul lor(eu nu am avut avocat) incerca sa demonstreze ca sunt curati ca lacrima.

Alte discuții în legătură

Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Renuntare constituire parte civila carmencita76 carmencita76 buna ziua, sotul meu a murit intr-un accident de masina in 2012 vinovat a fost soferul celalat..am constituit parte civila la procesul inculpatului dar dl ... (vezi toată discuția)
Prezenta este obligatorie in recurs? elenamuscalu elenamuscalu ca parte civila intru-un proces penal nu am facut cerere de recurs.in acest caz pot sa nu ma prezint la recursul declarat de inculpat? (vezi toată discuția)