avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... renuntare constituire parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

renuntare constituire parte civila

buna ziua, sotul meu a murit intr-un accident de masina in 2012 vinovat a fost soferul celalat..am constituit parte civila la procesul inculpatului dar dl avocat mi-a sfatuit sa renunt la proces si sa incepem altul nou dupa ce se primeste condamnarea.daca dau declaratie ca nu mai doresc sa constitui parte civila la acest proces mai pot sa il dau in judecata dupa terminarea procesului penal?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmencita76 , utilizator 21:52, 8 Ianuarie 2014
Cea mai eficienta varianta din punct de vedere juridic este ca in cadrul procesului penal sa va sustineti cererea de constituire parte civila si instanta sa se pronunte atat asupra laturii penale cat si asupra laturii civile a dosarului.
In masura in care apreciati ca exista mai multe probe pe care doriti sa le administrati pe latura civila care ar conduce la tergiversarea laturii penale, puteti solicita disjungerea laturii civile si solutionarea acesteia dupa pronuntarea solutiei penale, in niciun caz renuntarea la pretentiile civile.
Buna seara, multumesc pentru raspuns.revin cu formatul declaratiei ", prin prezenta declar ca inteleg sa renunt la actiunea civila formulata de mine in dosarul ,,, intelegind prin aceasta renuntarea la exercitarea actiunii civile in acest cadru procesual.
Declar totodata ca-mi rezerv dreptul de a solicita pe cale separata despagubiri de natura si in cuantumul celor mentionate in constituirea de parte civila si nu inteleg sa renunt la dreptul meu dar le voi emite ulterior prezentei fie pe cale pe cale amibila sau pe calea unei actiuni civile separate.
Prezenta declaratie se constituie ca o renuntare la actiune si nu la dreptul de a pretinde despagubiri.
asta inseamna ca pot ocoli acest tribunal si sa merg la un altul?
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungerea laturii civile a procesului penal okey okey daca la un proces penal se disjunge penalul de civil inculpatul mai are treaba cu procesul civil (asigurator + victime ) sau cum este ? Il avantajeaza pe ... (vezi toată discuția)
Disjungere actiune civila din procesul penal ralucagogiltan ralucagogiltan in cazul unui proces penal in care inculpatul recunoaste fapta facandu-se aplicarea art 320 ind. 1 c.pr.pen., s-a disjuns actiunea civila. in acest caz, este ... (vezi toată discuția)
Furt din auto - hoti prinsi ministru_ ministru_ Buna seara! Saptamana trecuta mi-a fost sparta masina din fata blocului si mi s-a furat un gps si un detector de radar. Am fost la politie, am dat o ... (vezi toată discuția)