avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier in urma caruia a murit o persoana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier in urma caruia a murit o persoana

Buna ziua
In luna noiembrie in timp ce tranversa strada oblic prin loc nepermis si prin spatele unui autobuz care se pusese in miscare a fost lovita de un autoturism.In urma impactului fata (14 ani) a intrat in coma de gradul 4 iar dupa o saptamana a decedat.Din spusele martorilor masina avea viteza mare ,urmele de franare fiind de 16,5 m.Fata a fost izbita si aruncata in sus cazand la o distanta de 5m fata de masina.La expertiza care s-a facut in luna decembrie dupa ce se asfaltase drumul in zona respectiva ,expertul a concluzionat ca soferul conducea cu o viteza de 48 km/h in momentul impactului.Intrebarea este daca la o asa viteza putea sa fie lovita atat de tare incat sa fie azvarlita in sus iar ulterior sa moara.Am dubii in privinta expertizei.
Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:06, 15 Iunie 2012
Puteti cere o contraexpertiza dar sincer nu stiu cate sanse de reusita aveti sa reiasa si vina soferului. Doar sa stabileasca faptul ca avea peste limita legala, daca aceasta era 50km/h in zona respectiva. Acest fapt insa nu este suficient de incriminatoriu deoarce daca viteza de evitare se stabileste sub limita legala atunci vina soferului nu mai exista. Daca urmele de frana erau mai mari, era altceva...
Cat despre intrebarea pe care ati adresat-o, ma repet: la viteze de impact intre 40-60 km/h victima are mici sanse de supravietuire, deoarece are multiple fracturi (bazin, coaste, membre), contuzie craniana puternica, hemoragie interna cauzata de rupturi organe, parbrizul se crapa destul de tare iar victima este purtata si aruncata cativa metri prin aer. La peste 60km/h parbrizul chiar se poate sparge iar victima nu are nici o sansa de supravietuire.
Nelamurirea noastra este ca din spusele celor care l-au vazut cu masina la cateva minute (max.5) inainte de accident avea foarte mare viteza (asa conduce de obicei avand mai multe accidente pana acum soldate cu avarierea propriei masini).La efectuarea expertizei a venit impreuna cu expertul dupa o intarziere de 45 min. si se lauda prin comuna ca are f. multe pile fiind membru PDL .Rezultatul expertizei a venit cu o saptamana intarziere fata de data stabilita ,cica a avut expertul accident cu masina,asta a fost explicatia.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
danadaia, utilizator
Daca expertul a venit impreuna cu conducatorul auto invinuit de producerea accidentului cereti recuzarea expertului intrucat in asemenea situatie exista suspiciunea lipsei de obiectivitate a expertului. Depuneti la dosar cererea de recuzare a expertului. In caz de admitere a cererii de recuzare toate actele intocmite de respectivul expert sunt nule. Ma refer in mod deosebit la raportul de expertiza. Expertiza tehnica va fi incredintata unui alt expert.
In ceea ce priveste intarzierea depunerii raportului de expertiza pot exista motive obiective
printre care complexitatea cazului, timp insuficient avut la dispozitie, etc.
Asa o sa fac mai ales ca masuratorile facute la o luna si ceva de la accident de catre expert nu corespund cu cele facute la fata locului imediat dupa producerea accidentului si cred ca viteza a fost stabilita de expert dupa masuratorile lui.
Am depus la dosar cererea pt recuzarea expertului.Puteti sa-mi spuneti in cat timp trebuie sa primesc un raspuns (daca se aproba sau nu cererea) si de la cine.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - pot sa solicit contraexpertiza? crissandra75 crissandra75 Buna seara ,asi dori si eu o opinie,tatal meu a fost accidentat mortal de catre un conducator auto ce conducea un renault simbol pe dn67,din expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto - calcularea vitezei autoturismului in functie de deceleratie A-Tamara A-Tamara Buna seara, Fratele meu a fost accidentat mortal in timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni la data de 26.11.2009 ora 18:30. La raportul de expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)