avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cum pot continua scoala in Germania copiii romani?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cum pot continua scoala in Germania copiii romani?

Buna ziua,am doi copii (o fata in clasa a 10 a si un baiat in clasa a 2 a). Tatal este plecat in Germania trebuie sa plecam si noi dar copii nu cunosc deloc limba germana. Cum pot continua scoala?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:18, 30 Ianuarie 2012
Vor continua cursurile acolo, dupa echivalarea studiilor. Cand ajungeti acolo copii vor incepe cursuri intensive de germana. Studiile sunt din cate stiu gratuite (cel putin in Frankfurt)
cristiandaniel a scris:

Buna ziua,am doi copii (o fata in clasa a 10 a si un baiat in clasa a 2 a). Tatal este plecat in Germania trebuie sa plecam si noi dar copii nu cunosc deloc limba germana. Cum pot continua scoala?


Elevii de liceu romani care ajung in Germania trebuie sa isi vizeze diploma de scoala generala din Romania la inspectoratele scolare de pe raza domiciliului si apoi sa aplice pe ea apostila de la Haga. Acestea trebuie traduse si legalizate la notar. Procedurile de echivalare/recunoastere diplome si adresele inspectoratelor scolare judetene:
[ link extern ]
Infomatii detaliate despre continuarea studiilor in Germania gasiti aici:
[ link extern ] /
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala in germania ContSters393473 ContSters393473 buna ziua as dori o informatie cu privire la mutarea copilului de la scoala din Romania la o scoala din Germania Care ar fi demersurile ce trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Transfer scolar in germania XyZz XyZz Buna ziua , sunt elev in clasa a 11-a , in Bucuresti . In vara va trebui sa ma mut cu familia in germania , mai exact in Frankfurt am Main . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Apostilare foaie matricola delia70 delia70 Buna ziua , am o mare rugaminte -copia legalizata foaie matricola de la o scoala care nu era acreditata poate fi apostilata?? Este vb despre o foaie ... (vezi toată discuția)