avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... scoala in Germania
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

scoala in Germania

buna ziua
as dori o informatie cu privire la mutarea copilului de la scoala din Romania la o scoala din Germania
Care ar fi demersurile ce trebuie facute si ce acte sunt necesare pentru acest lucru. Mentionez ca eu lucrez in Germania cu contract de munca ,am anmeldung si steueridentifications.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:16, 11 Iunie 2016
" Liceenii romani care ajung in Germania trebuie sa isi vizeze diploma de scoala generala din Romania (8-9 clase-nu mai stiu cum este acum in Romania) la inspectoratele scolare din orasul in care locuiesc si apoi sa aplice pe ea apostila de la Haga.
In Germania este posibil sa li se solicite plata unei taxe, dar si sa sustina niste examene de limba sau de diferente, cum ar fi un test din care sa reiasa cunostintele pe care le au respectivii copii despre tara in care vor sa invete, dar regula aceasta se aplica diferit de la land la land si chiar de la scoala la scoala."

Detalii/sursa : [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot continua scoala in germania copiii romani? cristiandaniel cristiandaniel Buna ziua,am doi copii (o fata in clasa a 10 a si un baiat in clasa a 2 a). Tatal este plecat in Germania trebuie sa plecam si noi dar copii nu cunosc deloc ... (vezi toată discuția)
Apostila letitzia letitzia Un copil nascut in Germania acum 14 ani nu are certificat de nastere (declarat pierdut)obtine de la primaria orasului Jever un extras dupa registrul civil ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)