avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... posibilitate transcriere certificat nastere la iasi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

posibilitate transcriere certificat nastere la iasi

spuneti-mi va rog se poate transcrie certificat nastere la iasi dupa ce am redobandit cetatenia romana?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 17:50, 2 Februarie 2012
Buna seara !
Pentru cetăţenii români de peste 18 ani cu domiciliul în străinătate, cererea se adresează primarului unităţii administrativ-teritoriale de la ultimul loc de domiciliu avut în ţară (cu avizul s.p.c.j.e.p.), iar dacă nu au avut domiciliul în România, primarului sectorului I al municipiului Bucureşti (cu avizul prealabil al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor a Mun. Bucureşti). Pentru stabilirea primăriei unităţii administrativ-teritoriale competente să întocmească actul, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate prezintă dovada eliberată de Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor de la ultimul domiciliu avut în ţara.
Nu se poate.
Cererea se depune la Primaria Sectorului 1 Bucuresti, personal sau prin persoana imputernicita cu procura speciala.

@adrianmarin
Este adevarat ce spuneti dvs. insa numai pentru cetatenii romani, nu si pentru cei care redobandesc cetatenia romana.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator
Conf.art.73, alin 5 din HG 64/2011 pers. care redobandesc cetatenia romana si fac dovada cu Certificatul de cetatenie eliberat de Aut. Nat. pentru Cetatenie depun cererea la primaria ultimului loc de domiciliu avut in tara, inainte de renuntarea la cetatenia romana. Dati-ne mai multe detalii, unde locuiti cu ce acte va legitimati, aveti permis de sedere permanenta eliberat de ORI?

Este vorba despre situatia cetatenilor moldoveni care si-au pierdut cetatenia din motive neimputabile lor (ei sau ascendentii lor pana la gradul III), deci nu se pune problema vreunui domiciliu avut la un moment dat in Romania.
Eu cel putin asa am inteles.

Poate revine utilizatorul cu detalii suplimentare :)
Daca nu au avut domiciliul niciodata in Romania atunci e clar se prezinta cu actele la Sectorul 1 Bucuresti.

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere la primaria localitatii de resedinta permanenta iurri iurri Buna ziua, luni trebuie sa merg la Bucuresti sa depun juramantul de cetatean roman. De doi ani locuiesc in Piatra Neamt (permis de sedere pe termen lung (5 ... (vezi toată discuția)
Cetatenie romana pentru doi copii nascuti in cipru von_wonderland von_wonderland Buna ziua. Va rugam frumos sa ne ajutati cu ceva lamuriri cu privire la obtinerea documentelor de cetatenie romana pentru doi copii nascuti in Cipru, unul in ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere eliberat de oficiul stare civila din r.moldova in registrul de stare civila roman dupa obtinerea cetateniei romane viocol viocol Sunt din Republica Moldova ,locuies c in Romania din anul 2018 impreuna cu familia mea,com.Vinatori,jud.Iasi,sotul meu este cetatean roman. Am permis de ... (vezi toată discuția)