avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcrierea certificatului de nastere eliberat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcrierea certificatului de nastere eliberat de oficiul stare civila din R.Moldova in registrul de stare civila roman dupa obtinerea cetateniei romane

Sunt din Republica Moldova ,locuies c in Romania din anul 2018 impreuna cu familia mea,com.Vinatori,jud.Iasi,sotul meu este cetatean roman. Am permis de sedere pe termen de 5 ani.La 11 iulie 2019 am obtinut cetatenia romana in temeiul art.11 din Legea nr.21/1991.
Am depus cerere la primaria comunei Vinatori,jud.Iasi cerere pentru transcrierea certificatului de nastere,eliberat de OSC din R.Moldova in temeiul art.41(5^ 2),litera b) din Legea 119 din 16.10.1996 cu privire la actele de stare civila,care stipuleaza:persoanele care au redobandit sau carora li s-a acordat cetatenia romana si care au avut domiciliul in Romania,depun cererea de trascriere a certificatelor,extraselor de stare civila la sediul public comunitar local de evidenta a persoanelor/primaria unitatii administrativ teritoriale pe raza caruia/careia se afla:a) -//-
b) adresa imobilului in care a locuit inainte de dobandirea cetateniei romane,inscrisa in documentul eliberat de structura pentru imigrari.
Primaria mi`-a respins cererea motivand ca nu tine de competenta lor si ma indruma sa ma duc la primariile resedinta de judet.
Eu am fost la municipiul Iasi si mi s-a spus ca acolo primesc cererrile de transcriere pentru cetatenii din R.Moldova care nu au avut niciodata domiciliul in Romania,
Eu insa locuiesc in Romania de doi ani.
Ajutati-ma, Va rog frumos! Ce sa fac ca imi expira si termenul de 90 zile de la data juramantului.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: viocol , utilizator 15:25, 30 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In permisul de ședere temporară este înscrisă adresa de reședință, nu de domiciliu. Daca permisul de ședere ar fi fost permanent atunci în el ar fi fost înscris domiciliul. Prin urmare răspunsul primit este corect, trebuie să vă adresați oricărei primarii mun. reședință de județ sau ale sectoarelor Mun. București întrucât dvs nu ați avut niciodată domiciliul în țară ci doar o reședință. Încercați altă primărie reședință de județ, nu trebuie să depuneți neapărat în Iași.
Multumim frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate transcriere certificat nastere la iasi alexandranache alexandranache spuneti-mi va rog se poate transcrie certificat nastere la iasi dupa ce am redobandit cetatenia romana? (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere la primaria localitatii de resedinta permanenta iurri iurri Buna ziua, luni trebuie sa merg la Bucuresti sa depun juramantul de cetatean roman. De doi ani locuiesc in Piatra Neamt (permis de sedere pe termen lung (5 ... (vezi toată discuția)
Eliberare cazier judiciar AnittaClaudia AnittaClaudia Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru eliberarea cazierului judiciar in situatia in care fac cerere de eliberare a lui intr-un alt oras fata de ... (vezi toată discuția)