avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general avans extracomunitar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

avans extracomunitar

Am platit un avans catre SUA, dar nu am primit factura de avans. Marfa va veni cu DVI peste 2 luni cu valoarea totala a marfii (respectiv suma avansului platit). Sunt obligata sa emit autofactura pana in 15 a lunii urmatoare sau e valabil decat la achizitii intraconumitare?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 21:05, 29 Ianuarie 2012
Doar la achizitii intracomunitare pentru ca exigibilitatea tva pentru importuri intervine atunci cand ar fi intervenit obligatia de plata a taxelor vamale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Decontul de tva bebitza2003 bebitza2003 Buna ziua!!!! Am o mare rugaminte la dumneavoastra...daca ma puteti ajuta bineinteles.. Firma este platitoare de TVA. Ce inregistrari contabile se fac pentru ... (vezi toată discuția)
Declarare in vies achizitie intracomunitara p_orsyka p_orsyka Buna ziua, in cazul in care am o achizitie intracomunitara, si marfa si factura imi ajunge dupa termenul limita de depunere a declaratiilor, iar factura ... (vezi toată discuția)