Buna ziua,
in cazul in care am o achizitie intracomunitara, si marfa si factura imi ajunge dupa termenul limita de depunere a declaratiilor, iar factura este pentru luna anterioara, care este tratamentul fiscal? Caz concret : depunere declaratii 21.dec.2015, iar factura si marfa mi-a venit in 22.dec. 2015.
Factura este cu data de 25.11.2015. In acest caz, cum trebuie sa procedez.
Multumesc anticipat!
ART. 135 Faptul generator şi exigibilitatea pentru achiziţii intracomunitare de bunuri
(1) În cazul unei achiziții intracomunitare de bunuri, faptul generator intervine la data la care ar interveni faptul generator pentru livrări de bunuri similare, în statul membru în care se face achiziția.
(2) În cazul unei achiziții intracomunitare de bunuri, exigibilitatea taxei intervine la data emiterii facturii prevăzute în legislaţia altui stat membru la articolul echivalent art. 155 alin. (14) sau, după caz, la data emiterii autofacturii prevăzute la art. 155 alin. (8) ori în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a intervenit faptul generator, dacă nu a fost emisă nicio factură/autofactură până la data respectivă
Deci pt ca factura e cu data de 25.11.2015, veti depunde D390 rectificativa pe 11/2015. In decont TVA 300 pe 12/2015 declarati la regularizari achiz intracomunitare suma.
Declaratia 390
LIVIU NISTEA
In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)