avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare absolventi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare absolventi

salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la salariul acestora?
si daca puteti, enumerati-mi cateva avantaje si dezavantaje ale unei posibile colaborari cu A.J.O.F.M. in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 23 Martie 2015
O persoana este considerata absolventa pana de la data absolvirii pana la o noua sesiune de absolventi. De ex: un absolvent de facultate iunie 2008 este considerat absolvent pana iunie 2009 cand apare o noua serie de absolventi.
OK. Concret in cazul meu, daca am absolvit facultatea in 2007 si de atunci urmez cursurile de master, firma care ar dori sa ma angajeze nu faciliteaza de avantajele descrise?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2008
grati15, utilizator
grati15 a scris:

OK. Concret in cazul meu, daca am absolvit facultatea in 2007 si de atunci urmez cursurile de master, firma care ar dori sa ma angajeze nu faciliteaza de avantajele descrise?

Ati fost absolventa doar pana in 2008. Veti mai fi cnsiderata absolventa cand veti absolvi masteratul. Pana atunci sunteti intr-o forma de invatamant. Iar angajatorul nu poate incheia conventie cu AJOFM pentru angajare absolvent.
Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = 1080lei). Avand in vedere ca de la data de 1 ianuarie 2009 salariul minim s-a majorat la 600 lei, as dori sa aflu daca eu beneficiez de aceasta crestere,adica 1200lei sau raman incadrat la vechiul salariu.
Va multumesc anticipat!
Regula pe acest forum este sa nu pui aceeasi intrebare in 2 topicuri.
Aceeasi intrebare este pe topicul "modificare salarii??".

Alte discuții în legătură

Incadrarea in munca marialb marialb Ași vrea să aflu care sunt facilitățile unei firme,în situația angajări unui somer cu diplomă de bacalaureat și studi superioare în ... (vezi toată discuția)
Dati-mi un sfat! bobo2010 bobo2010 Buna ziua! M-am angajat acum 1 an si 10 luni la o firma, printr-o conventie de 3 ani pentru tinerii absolventi.Pe scurt contractul semnat intre firma si ... (vezi toată discuția)
Angajare proaspat absolvent silvia99 silvia99 exista beneficii pt o firma privata in cazul angajarii unui proaspat absolvent de facultate? in ce conditii? multumesc! (vezi toată discuția)