avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comisia de masurare a terenului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comisia de masurare a terenului

Comisia de masurare din cadrul unei primarii poate stabili hotarul intre doua proprietati conform titlurilor de proprietate?
Daca in fiecare titlu sunt prevazute cate trei parcele: curti constructii, vii, teren arabil, aceasta comisie poate stabili hotarul fiecarei parcele conform titlului?
Stabilirea liniei de hotar dintre doua prorietati este, in caz de neintelegere, de competenta instantei de judecata potrivit art. 585 cod civil. Oricum procesul verbal al comisiei nu poate fi pus in executare sislita.
Suprafetele trecute in titlurile de proprietate trebuie sa corespunda cu ceea ce gaseste comisia la fata locului. Daca unui proprietar ii lipsesc 1000 mp din suprafata scrisa in actul de proprietate iar vecinul lui detine cu 1000 mp in plus fata de suprafata trecuta in titlu iar acest lucru se vede clar in momentul in care comisia masoara ,e neaparata nevoie sa se ajunga in fata unei instante? De ce?
Se face cu ajutorul directiei judetene de cadastru, au birou pt asa ceva (unii). si legea lor de functionare ii obliga ca in cazul in care au gresit sa puna lucrurile la punct.
Doamna pare ca vorbeste despre o situatie de fapt si nu de actele de la BCF...
In instanta zic totusi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)
Granituirea-stabilirea liniei de hotar Corneldaniel Corneldaniel Granituirea-stabilirea liniei de hotar. \"La stabilirea pe cale judiciară a liniei de graniţă nu este determinantă asigurarea în totul a suprafeţei de ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 18/91 stregicu stregicu Buna ziua Dupa decesul mamei mele eu impreuna cu sora mea am actionat in judecata comisia locala pentru aplicarea legii 18/91 ca sa elibereze titlurilor de ... (vezi toată discuția)