am nevoie de un sfat, fratele meu a cedat firma pentruca nu mai putea sa o sustina, la registrul comertului si cu act notarial, noul administrator a preluat firma in ideea sa o poata salva, am facut procese verbale de predare-primire, dar intre timp noul administrator a inceput sa-l santajeze sa-i ceara bani amenintand pe toate caile ce face recurs desi a fost informat verbal si scris de toate problemele,
ce poate face fratele meu?
va multumesc anticipat
Multumesc, fratele meu a facut un act notarial prin care noul administrator declara ca luat la cunostinta datele finaciar contabile ale societatii, dar e o mica problema are un asociat cu 5% care nu e trecut in act dar in schimb in hotatararea aga de la registrul comertului declara ca preia activul si pasivul societatii noi asociati ,desocotirile facandu-se intre parti pana la data semnarii actului.
Legal a gresit cu ceva?
Nu e foarte clar ce spuneţi. Cum adică, asociatul cu 5% nu e trecut în act? În care act - cel de cesiune? S-a făcut cesiunea fără acordul lui? Noul asociat nu a fost informat cu privire la existenţa a încă unui asociat?
ba da in actul de cesiune de la registrul comertului sunt trecuti ambii asociati, e facut cu acordul ambilor,in actul de la notariat in care i se preda arhiva societatii si in care declara ca a luat la cunostinta de situatia finaciar contabila e trecut doar administratorul, persoana care detine 95% din partile sociale.
s-a mai facut un proces verbal de predare-primire in care i s-a predat activele si a luat la cunostinta de pasivele societatii, e semnat numai de noul administratorul.
Persoana care detine 5% din partile sociale poate declara ca nu a stiut din moment ce a semnat la registrul comertului si a fost deacord sa intre in aceasta societate?
mai ales ca in mentiunea de preluare de la registru declara ca este deacord sa preia activele si pasivele societatii.
S.r.l.
ONU EMIL
Unde pot gasi un articol de lege care sa explice pasii de urmat la instrainaarea unei soc. comerciale.Se face contract de cesiune,P.V. de predare a actelor ... (vezi toată discuția)