Am nevoie de cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea : la actualul loc de munca, o companie multinationala in ultimul an am avut numai probleme: neplata sambetelor lucrate ( ne obligau sa ne luam libere ), neplata orelor suplimentare ( ni se spunea ca e vina noastra ca stam peste program si ca nu suntem in stare sa ne facem treaba mai repede, chiar daca au recunoscut de atatea ori ca personalul este subdimensionat ), convocari in comisii de disciplina pe motive inexistente, hartuiri, amenintari si jigniri pentru persoanele care nu plecau capul la ineptiile conducerii.
As vrea sa actionez in judecata compania pentru toate aceste lucruri si as vrea sa cer plata orelor si a zilelor lucrate suplimentar, dar si daune morale.
Cum ar trebui sa procedez ? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si cum trebuie sa actionez pentru a avea succes ?
Formulați o cerere de chemare in judecat prin care solicitati instantei obligarea angajatorului la plata : orelor suplimentare, orelor lucrate in week-end , daunelor morale .... in acest sens, veti specifica expres care este suma solicitata pentru fiecare capat de cerere ...
Actiunea o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Ore suplimentare
Alina9191
Buna. Din cauza zilei de 1 mai care a fost libera, am ramas putin in urma cu productia si este mai mult de lucru. Ne-a chemat sa lucram doua sambete cam fortat ... (vezi toată discuția)
Salarizare
GEORGE2
Buna ziua.Am o vechime in campul muncii de 15 ani.Salarul brut cu care am fost angajat a fost de 780,in timp am ajuns la un brut de 978(mentionez ca mi se ... (vezi toată discuția)