Buna ziua, anul trecut in vara am absolvit cursurile de 40 de ore in domeniul securitatii si sanatatii in munca, din toamna 2011, numai lucrez, si vreau sa ma angajez in domeniul SSM ca inspector, am terminat Facultatea de Mecanica, Craiova, sectia Constructii Civile, Industriale si Agricole, cu specializarea Inginer Constructor.
Intrebarile pe care le am sunt urmatoarele:
1) Pot lucra la mai multe firma ca Inspector SSM? La firma care am lucrat ca inginer, mi-am dat demisia, si am ramas doar cu semnarea protectiei muncii. Ce salariu ar trebui sa primesc (stiu este o intrebare idioata) dar sunt foarte ciudati fostii patroni, si nu ai cu cine sa te intelegi
2) Daca raspunsul de la intrebarea 1) este afirmativ, la cate firme ma pot angaja? Si cu cate ore pe saptamana?
3) Care este salariul minim pentru un Inspector SSM cu studii superioare?
Multumesc frumos pentru timpul acordat, astept raspunsurile d-voastra.
Cursul absolvit de 40 ore, va da dreptul de a fi lucrator desemnat, sau sa fiti in serv. intern de prevenire si protectie -SIPP.
Oricum , este un curs in care se dobandesc cunostintele de baza in ssm.
Nici experienta nu aveti prea multa. Consider ca denumirea de "inspector SSM" va depaseste., nu e cea potrivita ptr. dvs. As zice responsabil SSM.
Ar fi trebuit sa stiti pana acum, modificarile aduse de Hg955/2010, la Hg1425/2006.
Si anume ca, pentru a raspunde de organizarea SSM intr-o unitate trebuie sa aveti CIM de 8 ore- norma intreaga !
Deci nu puteti activa decat la o singura firma.
Aveti studii superiore, bun !
1. Faceti cursul de 80ore
2. Acumulati experienta 5 ani
3. Faceti curs de 160 ore ( de evaluare )
4. Depuneti dosar de abilitare
5. Obtineti abilitarea SSM
6. infiintati o firma ( PFA, II, SRL)
7. Acum puteti sa incheiati contracte de prestari servicii cu cate firme sunteti in stare
Succes! :ok:
Multumesc pentru raspunsurile acordate, si in caz ca am pe cineva care ma poate angaja in dreptul unei firme, ca "RESPONSABIL SSM" ce salariu ar trebui sa mi se dea?
Salariul este negociabil !
Nu mai exista grile de salarizare, ca pe vremuri !
Informati-va de obiectul de activitate al firmei, locurile de munca,meseriile si numarul de lucratori
Sa nu va simtiti "jignit" de functia - responsabil SSM, eu ma denumesc asa de 6 ani, si consider ca exprima ceea ce trebuie si stiu sa fac !
Dupa mine, inspectori sunt cei de la ITM, care cunosc meseria asta mult mai bine decat vom putea noi sa o facem vreodata.
Daca urmariti postarile mele, veti vedea ca sunt din partea practica a activitatii, si mai putin din cea legislativa.
@inspectorssm, este un bun cunoscator al legii, si am de invatat multe din postarile sale!
E pacat sa ne aratam orgolii ieftine, aici unde toti vrem sa aflam ceva ce nu stim !!
Nu ma simt jignit, nu am zis asta, am intrebat pt ca nu stiam, si multumesc ca mi-ati raspuns, meseria mea de baza este inginer constructor, dar in perioada asta stau acasa, de asta ma gandeam ca poate pot face protectia muncii la mai multe firme. Multumesc
Daca sunteti inginer constructor, aveti un mare avantaj.
Puteti sa activati la o firma de contructii, pe santier, unde sigur au nevoie de LD pentru SIPP.
Noi suntem chimisti, si nu am putut contracta domeniul asta, sunt necesare studii de specialitate constructii. Si noi cam somam in perioada asta.
In plus, cred ca se plateste bine, avand in vedere domeniu si condiitiile de munca.
Succes!
Ssm
LIA1992
BUNA ZIUA!
Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore.
As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)