Buna ziua, anul trecut in vara am absolvit cursurile de 40 de ore in domeniul securitatii si sanatatii in munca, din toamna 2011, numai lucrez, si vreau sa ma angajez in domeniul SSM ca inspector, am terminat Facultatea de Mecanica, Craiova, sectia Constructii Civile, Industriale si Agricole, cu specializarea Inginer Constructor.
Intrebarile pe care le am sunt urmatoarele:
1) Pot lucra la mai multe firma ca Inspector SSM? La firma care am lucrat ca inginer, mi-am dat demisia, si am ramas doar cu semnarea protectiei muncii. Ce salariu ar trebui sa primesc (stiu este o intrebare idioata) dar sunt foarte ciudati fostii patroni, si nu ai cu cine sa te intelegi
2) Daca raspunsul de la intrebarea 1) este afirmativ, la cate firme ma pot angaja? Si cu cate ore pe saptamana?
3) Care este salariul minim pentru un Inspector SSM cu studii superioare?
Multumesc frumos pentru timpul acordat, astept raspunsurile d-voastra.
Am o alta intrebare (sper ca nu sunt prea stresant) :)
Momentan la firma la care am lucrat ca inginer constructor, am ramas doar responsabil cu SSM, dar acum daca o sa ma angajez la alta firma de constructii, si cei de acolo vor avea nevoie de un responsabil cu SSM (adica de mine), ce fac cu firma la care sunt momentan? trebuie sa-mi bag demisia, nu? Multumesc
Discutia a debutat din start cu o greseala, daca aveti curs SSM de 40 de ore nu aveti dreptul sa va ocupati de activitatea de SSM intr-o intreprindere.
Pentru a activa ca lucrator desemnat obligatoriu este cursul de 80 de ore.
Deci daca acum sunteti lucrator desemnat cu activitatea de SSM intr-o unitate constitue o incalcare a legislatiei, Cititi urmatoarele articole din norme Metodologice de aplicare a legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare
"ART. 14
Organizarea activităţilor de prevenire şi protecţie este realizată de către angajator, în următoarele moduri:
b) prin desemnarea unuia sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie;
ART. 21
Pentru a putea să desfăşoare activităţile de prevenire şi protecţie, lucrătorul desemnat trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit prevederilor art. 49.
ART. 49) (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu sunt:
a) studii în învăţământul liceal filiera teoretică în profil real sau filiera tehnologică în profil tehnic;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore."
Asa stiam si eu. Cursul de 40 ore este valabil ptr. angajatorii care organizeaza ei SSM in unitate si la membrii SIPP.
Gresala porneste dupa parerea mea, de la cei ce organizeaza cursuri si emit diplome de absolvire cu " Inspector SSM ".
Am vazut o astfel de diploma, curs 40 ore, de care posesorul era tare mandru ca e "inspector" si-mi radea in nas mie care aveam o diploma( certificat de absolvire ) de"Igiena si securitatea muncii " din 08.2006 deci pe legea 90 inca, dar cu o durata de 180 ore.
Activa ca LD, si atunci am crezut ca e corect, cine sunt eu sa contest o diploma !
De aceea "ma urzic" la "inspector ssm" :weg:
Ssm
LIA1992
BUNA ZIUA!
Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore.
As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)