avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala, autoturism instrainat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala, autoturism instrainat

Buna ziua!As avea si eu o intrebare -ptr contestarea si anularea unui PVCC de circulare fara rovinieta,ce acte ar trebui sa trimit?
Am detinut o masina cat B pe care am instrainat-o pe data 25/07/2011,am radiat-o si de la finante la aceeasi data.Acum dupa aproape 6 luni,vineri 27.01 2012 am gasit in posta o amenda ptr ca am circulat fara rovinieta pe DN1,la data de 28.07.2011....,deci dupa 3 zile de la vinzare.Pe PVCC este trecut ca vehicul categoriaA!Este suficient sa trimit copi dupa certificatul de vanzare-cumparare,si dupa radierea de la finante??sau mai trebuie si altceva?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 13:16, 30 Ianuarie 2012
Trebuie sa atasati la plangerea contraventionala copie dupa procesul-verbal si dupa actele doveditoare ale faptului ca ati instrainat masina (contract de vanzare-cumparare, dovada radierii dupa numele dvs). Invocati faptul ca la data constarii faptei nu detineati in proprietate autoturismul si prin urmare nu puteati avea calitatea de subiect activ al acestei contraventii ;i ca fapta imputata nu a fost savarsita de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașina veche vanduta alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna, seara, va rog sa ma ajutați cu un răspuns. In 2015 am facut o procura cu un domn sa ma reprezinte in vederea radierii mașinii si sa o scoată din ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta Marykapa Marykapa Buna ziua...Am avut o masina si in luna august am vanduto unui om care a vazut anuntul pe internet...Am incheiat un contract de vanzare-cumparare, am scoso de ... (vezi toată discuția)
Amenda lipsă rovignetă la 8 zile după vânzarea mașinii conform procedurii legale: de ce trebuie s-o plătesc eu, cum susțin cei de la primărie? Ady. Ady. Buna seara,pe data de 26 .10.2018 am vândut o masina,noul proprietar nu a plătit rovinieta si pe data de 04.11.2018 a fost depistat fără rovinieta ... (vezi toată discuția)