avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă farmaciile din spitale privatizate ca urmare a noului ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

farmaciile din spitale privatizate ca urmare a noului proiect de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar?!

In conformitate cu un articol publicat in mass media si pe internet doamnul ministru Ritli a declarat ca:
Vom incepe sa lucram la o noua forma a proiectului legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar. La elaborarea proiectului pe care il vom prezenta Guvernului Romaniei vom coopta pe toti cei interesati de acest act normativ, medici, juristi, reprezentanti ai pacientilor, pe cei ai sindicatelor etc.?, a declarat ministrul Sanatatii.

Astfel, noul proiect de act normativ va include modificari in ceea ce priveste capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurari sociale sau malpraxis.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

ceea ce se omite dinnou din discutie este incercarea de a falimenta CNAS si a lasa mii de furnizori mici si mijlocii de medicamente si servicii medicale odata cu aceasta in pragul falimentului si vanzarea a tot ceea ce este profitabil si autosustenabil in sistemul sanitar catre "investitori strategici". Suplimentar fata de anumite neclaritati din fostul care insa pare a fi actual proiect de lege a sanatatii, neclaritati privind formele de organizare ale spitalelor, care in parte pot fi si favorabile sistemului, dar doar daca nu vor lasa loc de interpretare baietilor destepti, s-a inventat si o noua forma de vanzare in masa a unor substante periculoase fara o supraveghere pe masura si pe scurt fara masura si lipsiti de orice spirit de raspundere fata de pacienti, s-a inventat deci concepul farmaciei mobile.
Nu incercati sa faceti vreo paralele intre acest sistem si cel al urnei mobile de votare, deoarece rezultatele in acest caz pentru romani vor fi mai ales pe termen lung mult mai dezastroase.
astept opinii si propuneri de modificare a legii sanatatii care sa le unim intr-un manifest catre domnul ministru care se declara deschis colaborarii la acesta cu toata societatea civila si cu specialisti - speram ca nu dinnou doar timp de 1 luna. Asteptam cu nerabdare noul proiect, sau mai bine nu va grabiti mai lucrati serios la el 1 an pentru ca asa cum am observat si anterior opiniile specialistilor sunt in cel mai bun caz indosariate, nici macar citite de oameni care pot lua decizii de modificare.
bafta

[Editat - Ministrul Sanatatii este barbat si se numeste Ladislau Ritli]
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Instiintare csa referitor asigurari de sanatate - atentie au aparut primii brokeri falsi !!! Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team COMUNICAT DE PRESÃ - CSA Firmele care promit câstiguri pentru adeziuni la Casele private de sănătate actionează în afara legii Comisia de ... (vezi toată discuția)
Proiectul noii legi a sanatatii a fost retras, dupa ce basescu a cerut public acest lucru Insurance Logistics Team Insurance Logistics Team Proiectul noii Legi a sanatatii a fost retras, dupa ce Basescu a cerut public acest lucru Ministerul Sanatatii a retras din dezbatere publica proiectul ... (vezi toată discuția)
Arhiva documente medicale joe17 joe17 Va cer ajutorul intr-o problema .. Care este [b]termenul legal de pastrare in arhiva proprie a unei unitati sanitare, a documentelor medicale[/b] ? Eu am ... (vezi toată discuția)