avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura divort dintre un roman si un strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura divort dintre un roman si un strain

O persoana de cetatenie romana se casatoreste cu un cetatea strain(egiptean) in Egipt. Se face transcrierea actelor si in Romania. Dupa o perioada cetateanul roman intenteaza actiunea de divort in Romania (pentru ca in ultimul an a avut domiciliul in tara si nici nu a avut domiciliu permanent in Egipt). Dupa ce se incheie procesul de divort si se emite hotararea de divort in Romania aceasta trebuie trimisa la ambasada Egiptului pentru luarea la cunostinta si instiintarea institutiilor abilitate din acea tara.
Intrebarea este urmatoarea : este valabila hotararea din Romania si in Egipt?
Se considera ca si divortati daca casatoria s-a incheiat acolo? Nu cumva trebuie initiata actiune de divort si acolo?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 19:20, 4 Februarie 2012
Egipt se afla pe lista statelor cu care Romania are incheiate tratate sau acorduri privind
recunoasterea reciproca a actelor.
[ link extern ]
Pentru a avea efecte in tara de destinatie, hotararea de divort (cu mentiunea definitiva sau irevocabila) trebuie tradusa de catre un traducator autorizat, legalizata de notar si supralegalizata de Ministerul Justiei.
"Conform art.162 alin.4 din Legea nr.105 cu privire la reglementarea raporturilor de drept internaţional privat „Supralegalizarea actelor întocmite sau legalizate de instanţe române se face, din partea autorităţilor române, de către Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe”
Date de contact MAE: [ link extern ]
Proceduri supralegalizare Ministerul de Justitie:
[ link extern ]
L.C.

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Casatorie in pakistan dana1966 dana1966 m-am casatorit in pakistan, eu fiin romanca si el pakistanez. Eu m-am intors in tara, si as vrea sa stiu unde ma pot adresa pentru a legaliza casatoria ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru casatorie in egipt mihaela711 mihaela711 va rog frumos sa ma ajutat cu un raspuns: vreau sa ma casatoresc in Egypt si am urmatoarele acte : hotarare de divort definitiva si irevocabila supralegalizata ... (vezi toată discuția)