avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti ierarhizare 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti ierarhizare 2012

buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat 804(vanzatoare, gestionari, studii liceale).La acestia din urma aplic coeficientii la 700 sau as putea sa ii incadrez si pe acestia tot la 700 sau e obligatoriu sa calculez in continuare coeficientii, acestia nu sunt prevazuti in regulament sau cim, din neglijenta, dar au fost aplicati dupa lege).sper ca m-ati inteles.va multumesc.o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 10 Februarie 2012
Valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 700 lei lunar, începând cu 1 ianuarie 2012.

In functie de ce prevede ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia se pot aplica si coeficienti de ierarhizare ... in lipsa acestora, angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie.

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN , astfel incat nu vad ce coeficenti de ierarhizare s-au folosit ....
Multumesc ca mi-ati raspuns.am folosit pentru vanzatori si gestionari coeficientul 1.2, deci 804, iar pentru contabil coeficient 2. Ce vreau eu sa stiu e daca sunt obligata sa aplic acesti coeficienti pentru calificati sau studii superioare sau ii pot incadra doar cu minimul sau eventual un alt salariu mai mare. Repet coeficientii au fost aplicati inclusiv 2011, dar fara sa fie stabiliti in reg. Int. Sau ccm.Daca angajatul a fost incadrat in cim cu 804 pot sa modific la 700 prin act aditional fara a avea probleme cu itm?
Nu poate sa imi raspunda nimeni va rog la intrebare? ce vreau eu sa stiu, e daca mai sunt valabili coeficientii de ierarhizare pentru sector comert cod caen 4673 firma sub 21 angajati si daca pot sa ii incadrez pe cei calificati cu minimul pe economie, de la 804.
Vad ca tineti mortis sa le scadeti salariul.... X-(
Avand in vedere ca:
- nu mai exista CCMNN
-nu aveti coeficientii in Regulament
ati putea sa le scadeti salariul DAR NUMAI prin act aditional..... SI SA FITI SIGURA ca salariati NU VOR aceste acte aditionale..... in consecinta nu le veti scadea salariul......:P
Indignarea dumneavoastra e nemotivata. Nu se scad salarii, doar contributii foarte apasatoare , daca intelegeti. Vindeti dumneavoastra cuie si ciment pe timp de iarna si tineti 15 angajati, sa vad va descurcati? Noi suntem de vina pentru fiscalitatea enorma? Oricum pentru linistea dumneavoastra nu vom scadea salariile la toti angajatii, ci doar la cei care fac parte din familie, pentru ca sigur nu se supara. Si nu am sa scot limba la dumneavoastra pt. ca am cei 7 ani de acasa si pentru ca mi-ati raspuns in ciuda dezgustului.

Alte discuții în legătură

Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala pentru 2012 / ce folosim? ContSters230435 ContSters230435 Buna ziua, va rog ajutor in urmatoarea problema: Ce coeficienti de ierarhizare salariala veti folosi in 2012 (exceptand din discutie bugetarii) , avand in ... (vezi toată discuția)