avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... A circulat cu permisul suspendat - consecinte, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

A circulat cu permisul suspendat - consecinte, restituire permis

cum poate" scapa mai ieftin",in ceea ce priveste pedeapsa,un conducator auto care a circulat pe drumurile publice cu permisul suspendat pt.30 de zile?care este durata cercetarilor ?se mai trimite in instanta cazul?
va rog,un raspuns mai amanuntit.
concret este vb de un conducator auto cat.B.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: constantin2408 , utilizator 22:40, 30 Ianuarie 2012
Nu conteaza categoria permisului auto, conteaza modul in care a fost prins si daca a incalcat vreo regula de circulatie cand a fost prins. Conteaza ce scrie in cazierul auto al conducatorului, daca are antecedente penale etc. Poate scapa doar cu amenda administrativa sau poate fi trimis in judecata. Nu ati detaliat suficient pentru un raspuns amanuntit.
de regula procurorii mai dau si o amenda administrativa pentru o astfel de infractiune...depinde de procuror. Insa acest conducator a savarsit o infractiune si in mod normal dosarul se instrumenteaza si se trimite in instanta pentru judecata.Cat dureaza depinde tot de procuror.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Mihaela Hornea, Avocat
conducatorul auto nu are antecedente penale si nu a fost certat cu legea.
a mai avut o singura data permisul suspendat,in urma cu 3 ani.
doresc sa mai intreb :ce se intampla cu dreptul de a conduce,daca la sfarsitul perioadei de suspendare cazul nu este incheiat?suspendarea initala a permisului a fost pentru 30 de zile,dar odata cu comiterea infractiunii i s-a dat o dovada fara drept de circulatie.
nu poate primi inapoi permisul pana la incheierea cazului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis caramidaru caramidaru buna ziua mi-a fost suspendat permisul pe 90zile pentru 104 si 124km/h in localitate pe data de 30.04.2008 in Iasi. in data de 07.07.2008 am fost prins cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis cu dosar penal pe rol !!! p1xel p1xel As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul de conducere auto tinand cont de urmatoarele probleme: 1. Pe data de 18/06/2008 am fost prins ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ? amenda penala ? albulescu_ovidiu albulescu_ovidiu Buna Ziua as dori si io un pic de ajutor am o problema cu permisul auto . Acu 3 luni am condus cu numerele rosi expirate si asigurarea la fel , mau prins cei ... (vezi toată discuția)