avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

buna ziua
mi-a fost suspendat permisul pe 90zile pentru 104 si 124km/h in localitate pe data de 30.04.2008 in Iasi.
in data de 07.07.2008 am fost prins cu 79km/h in loc Cosmesti,Tecuci de catre politia rutiera galati, mi-au factu dosar penal mi-au dat dovada ce se poate intampla?ei mi-au zis ca infractiunea nu e de o gravitate mare si pot scapa doar cu amenda administrativa.dar se poate sa-mi anuleze permisul sau sa mai prelungeasca ink 30 zile
1.ce trebuie sa fac?ma prezint la proces?
2.cam cat dureaza?
3.ce pot sa fac?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:02, 10 Iulie 2008
normal ca trebuie sa va prezentati la cercetari si proces, ce altceva ati putea face, fiindca orice sustragere a dvs.poate constitui o circumstanta agravanta.

av. vasilescu
ma prezint la proces....dar care din cele mentionate mi se pot aplica,imi anuleaza permisul,amenda administrativa,prelungire cu 30 zile?
Cele doua fapte sunt contraventii,pt prima ,peste 100km/h,se retine permisul iar iar pentru a doua este decat amenda si puncte penalizare .Intrebarea mea este la prima sanctiune ati depus contestatie,si care este rezultatul acesteia?in cazul in care aveti contestatie depusa in termen si nesolutionata de catre judecatoria competenta,aceasta suspenda punerea in valoare a sanctiuni,caz in care nu avea de ce sa va intocmeasca dosar penal pentru conducerea unui autoturism avand permisul retinut,Daca a doua fapta a fost savarsita subincidenta celor de mai sus,sanctiunea isi face efectul de la ramanerea definitiva a hotararii,deci cand ati savarsit a doua fapta aveati dreptul de condus.Dar numai in conditiile de maisus ,caz in care se va dispune neanceperea urmaririi penale in caz contrar ati savarsit infractiunea de conducere pe dr.publice fara a poseda permis de cond.sau permis retinut/suspendat.
infractiunea de conducere pe dr.publice fara a poseda permis de cond.sau permis retinut/suspendat. asta am facut
deci la ce sa ma astept?
in general ce se intampla in astfel de situatii....sa-l cred pe politist care a zis ca sunt sanse sa scap cu amenda administrativa si prelungire a suspendari..sau imi anuleaza
nu putem avea o discutie mai cursiva pe messenger
caramidaru.andrei@yahoo.com
Din experienta practica in astfel de cazuri se tine cont de persoana faptuitorului ,circumstantele in care a fost savarsita fapta,antecedentele anterioare merganduse de regula pe amenda administrativa sau aplicarea unei sanctiuni cu suspendarea inchisorii,la care intervine termenul de incercare,perioada pe durata careia nu trebuie sa savarsiti alta infractiune ca se poate ca instanta sa va retina sa executati si aceasta prima pedeapsa,dar nu este o regula poate ramane la aprecierea instantei acest lucru.Sfatul meu este sa va prezentati la instanta si sa va angajati un avocat din baroul in raza judecatoruie la care este supusa judecarea cauzei.Atentie este posibil sa nu ajungeti la in instanta ,procurorul de caz insusi poate aplica o amenda administrativa

Alte discuții în legătură

Prins fara permisul de conducere al3x123 al3x123 Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis de conducere Another14 Another14 Buna ziua! Sambata seara in jurul orei doua dimineata am fost prins de politie, prietena mea conducand masina mea, fara permis, iar eu pe scaunul din ... (vezi toată discuția)