avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

buna ziua
mi-a fost suspendat permisul pe 90zile pentru 104 si 124km/h in localitate pe data de 30.04.2008 in Iasi.
in data de 07.07.2008 am fost prins cu 79km/h in loc Cosmesti,Tecuci de catre politia rutiera galati, mi-au factu dosar penal mi-au dat dovada ce se poate intampla?ei mi-au zis ca infractiunea nu e de o gravitate mare si pot scapa doar cu amenda administrativa.dar se poate sa-mi anuleze permisul sau sa mai prelungeasca ink 30 zile
1.ce trebuie sa fac?ma prezint la proces?
2.cam cat dureaza?
3.ce pot sa fac?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:02, 10 Iulie 2008
multumesc...sunt bagat in boale..anul trecut mi-a fost suspendat permisul pt trecut pe rosu,si acu 2 ani pt trecut pe rosu.cam cat costa un avocat, am nevoie de el si la procurorul de caz?pot sa ma intalnesc cu procurorul de caz,sa-mi spun punctul de vedere,cam cat dureaza.multumesc
caramidaru a scris:

multumesc...sunt bagat in boale..anul trecut mi-a fost suspendat permisul pt trecut pe rosu,si acu 2 ani pt trecut pe rosu.cam cat costa un avocat, am nevoie de el si la procurorul de caz?pot sa ma intalnesc cu procurorul de caz,sa-mi spun punctul de vedere,cam cat dureaza.multumesc

Un avocat va trebuie si in faza de urmarire penala intrucat va ajuta sa nu declarati ce nu trebuie. Daca aveti circumstante atenuante favorabile este posibil sa scapati si cu o amenda administrativa, insa in cazul dvs. vad ca aveti " antecedente" in ale condusului. De durat...depinde. Cateva luni pana solutioneaza politistul si apoi la procuratura. daca scapati aici e ok. insa daca se intocmeste dosar penal si ajungeti in instanta...mai dureaza.Poate ar trebui s-o lasati mai usor cu viteza si cu nerespectarea indicatoarelor. E viata dvs. la mijloc insa nu doar a dvs.
caramidaru a scris:

infractiunea de conducere pe dr.publice fara a poseda permis de cond.sau permis retinut/suspendat. asta am facut
deci la ce sa ma astept?
in general ce se intampla in astfel de situatii....sa-l cred pe politist care a zis ca sunt sanse sa scap cu amenda administrativa si prelungire a suspendari..sau imi anuleaza
nu putem avea o discutie mai cursiva pe messenger
caramidaru.andrei@yahoo.com

Va sfatuiesc sa tineti seama de sfaturile d-nei avocat Hornea Alina, mai ales in ceea ce priveste respectarea regulamentului privind circulatia pe drumurile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins fara permisul de conducere al3x123 al3x123 Am fost si eu prins cu permisul suspendat .....nu am antecedente nu am fost baut am avut toate actele la masina , nu am depasit viteza legala, care sunt ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. am o problema care ma macina de ceva timp (4luni). Am fost implicat intr-un accident auto, am suflat in etilotest si mia iesit 0,40mg\l in aer, iar ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis de conducere Another14 Another14 Buna ziua! Sambata seara in jurul orei doua dimineata am fost prins de politie, prietena mea conducand masina mea, fara permis, iar eu pe scaunul din ... (vezi toată discuția)