avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Prima expertiza contabila amiabila la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Prima expertiza contabila amiabila la o asociatie de proprietari

Buna ziua, sunt la prima expertiza contabila amiabila comandata de o asociatie de proprietari. Abia am sustinut examenul pentru GEJ in decembrie si am cateva nelamuriri si anume:
1. In expertizele amaibile trebuie citate partile? stiu ca trebuie pentru cele judiciare.
2. Expertiza se efectueaza la sediul solicitantului sau la biroul meu?
3. Inca nu am obtinut stampila si in aceste conditii trebuie sa mai aman intocmirea contractului cu vreo doua saptamani.
4. Care ar fi intervalul orar pentru intocmirea raportului de expertiza?(stiu ca este in functie de complexitatea lucrarii dar ma intreb daca se practica sa se dea raspunsul pe loc?)
Pot solicita copii de pe documente pentru a le studia la biroul meu si pentru a putea cere consiliere la CECCAR?
5. Ce documente trebuie sa cer pentru o expertiza amiabila la asociatia de locatari?(registrul de casa, jurnalul de banca, registrul furnizorilor,.....)#-o
6. As aprecia daca cineva care a trecut prin acest tip de expertiza m-ar putea ajuta. Recunosc faptul ca nu sunt familiarizata cu miscarea documentelor la o asociatie de proprietari dar am primit ceva informatii si am studiat putin zilele trecute, dar totul dpdv teoretic. #-o,#-o,#-o.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:59, 31 Ianuarie 2012
1-Pentru respectarea procedurii legale,trebuie citate partile,cu precizarea datei si orei ,a locului de desfasurare a expertizei financiar-contabile
2-De regula expertiza extrajudiciara sau amiabila se realizeaza conditionat de documentatia care urmeaza sa fie verificata,la sediul expertului sau ,in cazul mentionat la asociatia de proprietari
4-De regula expertiza extrajudiciara sau amiabila este utilizata pentru certificarea bilanturilor contabile,a conturilor de activ/pasiv,a situatiei patrimoniului,
5-Expertul contabil in vederea efectuarii de expertiza financiar-contabila,trebuie sa detina contract sau conventie ce intervine intre partile interesate,cu stipularea concreta a obiectului expertizei,obiectivelor,drepturile si obligatiile reciproce,expertul urmand sa aibe la dispozitie toate documentele si informatiile necesare
Avand in vedere ca nu aveti experienta ,se impune sa solicitati la CECCAR informatiile minim necesare,astfel incat ,la demararea expertizei sa faceti dovada de siguranta,probitate personala si profesionala
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila in asociatia de propietari Cristian_1011 Cristian_1011 Buna ziua, Vreau si eu o informare daca se poate. Expertiza contabila in cazul unui Administrator de bloc , unde se face intr-un birou al blocului? si cine ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila extrajuduciara ceruta de politisti? serban.mirela74 serban.mirela74 Politia poate cere expertiza contabila extrajudiciara?Pot sa formulez obiectiuni asupra acesteia sau o pot respinge? Detalii: Intr-un dosar de cercetare ... (vezi toată discuția)
Expertiză cornel1592 cornel1592 Unde pot solicită și cum se procedează pentru a se putea efectua o expertiză contabilă_ audit, cu obiect verificarea în totalitate a gestiuni ... (vezi toată discuția)