avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Expertiza contabila in Asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Expertiza contabila in Asociatia de propietari

Buna ziua,

Vreau si eu o informare daca se poate. Expertiza contabila in cazul unui Administrator de bloc , unde se face intr-un birou al blocului? si cine participa la control pe aceasta perioada ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:29, 21 August 2012
Depinde cum considera expertul sa lucreze.
Eu am trecut printr-o expertiza in care expertul a luat documentele la sediul sau, le-a analizat, a venit la asociatie si a pus anumite intrebari trebuincioase, s-a dus inapoi la sediul sau, a analizat, a verificat si in final a facut raportul de expertiza.
Conform norme in vigoare verificarea scriptelor se realizeaza de catre expertul contabil la sediul sau,cu obligarea citarii partilor
Cristian_1011 a scris:
Expertiza contabila in cazul unui Administrator de bloc , unde se face intr-un birou al blocului?

Expertiza contabila se face pe documentele asociatiei si nu in cazul unui Administrator.
Daca este o expertiza judiciara, de exemplu, expertul ia legatura cu partile (asociatia, presedinte, administrator, restantier...) si stabilesc de comun acord modalitatea de desfasurarea a expertizei, solicitand sa i se puna la dispozitie anumite documente, pe baza carora sa indeplineasca obiectivele stabilite de instanta de judecata.

Referitor la loc si documente, avand mai multe expertize judiciare, unele s-au facut la sediul asociatiei cu actele in fata in prezenta presedintelui. La alte expertize judiciare, in urma untelegerii cu expertul, asociatia a inmanat acestuia copii ale documentelor solicitate si-acesta s-a folosit de ele acasa la el, la biroul lui..., intocmind raportul de expertiza si depus apoi in instanta.

Ce fel de expertiza se face la dumneavoastra? Cine a solicitat-o?
Este vorba de o expertiza extrajudiciara ceruta de presedinte si comitetul executiv si deja au facut un contract cu un expert acreditat CECAR pentru verificarea gestiunii Administratorului concediat...culmea ce au gasit pentru al concedia...in CIM este trecut Contabil , dar are Certificat eliberat de INA si concediat pentru defiintarea postului de Contabil invocat prin art 65 (1) din Codul Muncii...asta cred ca s-ar potrivi la o chemare in instanta a conducerii Administratiei...parerea mea.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Cristian_1011, utilizator
Asociatia prin presedinte si comitetul executiv poate oricand sa realizeze o expertiza cu sprijinul unui expert membru CECCAR si mai ales in cazul schimbarii membrilor conducerii, a administratorului, contabilului... Asa pot sa-si continue activitatea plecand de la rezultatele stabilite in urma expertizei (solduri, furnizori, debite, creante...). Pana aici nu e nimic anormal.
Conform Codului Muncii Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.

Daca in comitetul executiv s-a decis desfiintarea postului de contabil, iar este in regula. S-a desfiintat postul si salariatulr este disponibilizat. Sigur ca sunt motive de nemultumire si pentru faptul ca i se putea propune contabilului alt post in cadrul asociatiei si anume cel de administrator care sa aiba in fisa postului, pe langa administrarea tehnica, si contabilitatea asociatiei sau nu.
Dar, asa cum am mai spus si-n alt post pe aceeasi tema, cel mai bine este ca in asociatie sa se lucreze in echipa, presedintele, membrii comitetului, administrator, cenzor..., sa se ajute, sa se completeze unul pe altul si nu sa fie in divergente.
La dumneavoastra s-a ajuns la divergente si despartirea era inevitabila. Este evident ca aceasta despartire a creat nemultumire dar nemultumiri erau si daca nu se producea despartirea.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila asociatie fara stiinta presedintelui mariacazacu mariacazacu Buna seara, Am urmatoarea situatie; - In 30.12.2014 administratora şi-a dat demisia, iar la 31.01.2015 şi-a încetat activitatea asigurând termen de 30 ... (vezi toată discuția)
Expertiza decan@ decan@ as dori sa aflu cat ne va costa o expertiza contabila la asociatia de proprietari/ un bloc de proprietari si daca aceasta cheltuiala o suporta si chiriasii ... (vezi toată discuția)
Control asociatie Argi76 Argi76 daca platesc un contabil autorizat sa faca control la asociatie pe 3 ani ,mai trebuie semnaturi de la oameni ? (sunt mutat de 1an in bloc) (vezi toată discuția)