avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Control asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Control asociatie

daca platesc un contabil autorizat sa faca control la asociatie pe 3 ani ,mai trebuie semnaturi de la oameni ? (sunt mutat de 1an in bloc)
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:56, 13 Martie 2015
Avand in vedere ca verificarea/expertiza financiar contabila asupra documentelor asociatiei de proprietari se realizeaza la initiativa dvs,prin contract direct cu persoana specializata,nu este necesar acordul/semnaturi de la oameni
Atentie insa ca persoana care executa verificarea sa intruneasca conditiile legale,astfel incat concluziile sa poata fi luate in considerare,altfel dati banii de pomana
Asemenea actiuni se fac in cazuri speciale.
Daca sunteti mutat de 1 an si ati gasit niste nereguli majore in activitatea as. prop., nu este necesara neaparat o expertiza financiara. Dve. trebuie sa "plecati de la ceva" - de exemplu vi s-au reparizat costuri ale intretinerii neconforme cu realitatea, dvs. le-ati contestat la cond. as. prop. si nu primiti raspunsurile pe care le asteptati, sau, ati fost dat in judecata si nu sunteti multumiti de felul in care s-au calculat penalizarile, insa asemenea chestiuni se fac, in primul termen de la instata cand puteti solicita o expertiza judiciara, adica instanta repartizeaza pentru acest lucru un expert autorizat - agreeat de instanta . In acest caz nu mai trebuie intrebat nimeni, nici asociatie, nici membri ai as. prop.
Expertul desemnat de instanta se prezinta la as. prop., se legitimeaza si prezinta cond. as. prop. delegatia si documentele emise de judecatorie. Se stabileste un orar de lucru, precum si obiectivele expertizei. La sfarsit intocmeste un raport pe care il prezinta instantei - care va tine cont la judecarea cauzei.

Altfel nu stiu ce obiect poate avea ceea ce dvs. vreti sa faceti (expertiza extrajudiciara) si in ce scop. Altfel spus, daca dvs. doriti sa efectuati o astfel de expertiza, va trebui sa informati as. prop. in acest sens, cei de-acolo trebuie sa fie de acord cu acest lucru, mai ales ca dvs.o sa decontati cheltuielile respective - deci fara sa mai luati vreo lista de semnaturi.
Problema este - ce o sa faceti cu rezultatul expertizei extrajudiciare?
Adam Grecu a scris:

daca dvs. doriti sa efectuati o astfel de expertiza, va trebui sa informati as. prop. in acest sens, cei de-acolo trebuie sa fie de acord cu acest lucru,

Efectuarea unei expertize financiar contabile nu este conditionata de acordul celui care urmeaza sa faca obiectul verificarii,ca atunci acesta ar avea timp sa mai cosmetizeze documentele pe ici pe colo ,in partile esentiale

@ynocentta

Abtineti-va de la ce nu stiti!
In actele asociatiei nu vine unul de pe strada, fara o delegatie, ceva acolo .... sa intre in actele asociatiei.
Sigur ca trebuie ca si conducerea asociatiei sa fie de acord sa prezinte actele.

Nu trebuie acordul proprietarilor pentru ca expertiza este platita de persoana interesata, dar acordul conducerii este necesar, altfel ce verifica daca nu-i da nimeni documentele? De ce i le-ar da? Doar ca le cere o persoana de pe strada?
Doamna elga
Spuneti Dumneavoastra ca trebuie sa fie de acord si conducerea asociatiei , sa " presupunem " ca nu sunt de acord si ma rog , de ce sa fie de acord ? in acest caz ce este de facut , pentru ca eu proprietar simt un " miros " neplacut si doresc sa efectuez o expertiza sau mai bine zis o verificare cu un expert a documentelor asociatiei .
Eu platesc , nu solicit nici un ban de la nimeni , bine inteles aceasta verificare va avea loc in urma unei cereri catre conducare , dar acestia asa cum am spun nu vor sa aprobe , ce fac in continuare , pentru ca la Politie nu pot merge ca nu am ceva clar si la obiect , pe vorbe , nu te baga nimeni in seama si apoi te mai da si in judecata conducerea .
Spuneti va rog care sunt pasii .

Alte discuții în legătură

Costuri expertiza ContSters122354 ContSters122354 costurile pt expertiza financiar-contabila sunt obligatorii pt toti proprietarii unei asociatii? cum se impart aceste costuri in asociatie va multumesc (vezi toată discuția)
Expertiza contabila, plata suplimentara cenzor asociatie pentru efectuarea ei Georgeta2016 Georgeta2016 Daca la o asociatie de proprietari cenzorul efectueaza si expertiza contabila din partea asociatiei intr-un proces este corect si legal? (vezi toată discuția)
Verificare liste plata rrm012001 rrm012001 Vin si eu cu o intrebare. Cine poate sa controleze din punct de vedere financiar asociatia de locatari ? Listele de intretinere fata de alte blocuri sunt mai ... (vezi toată discuția)