avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RECUNOASTEREA VINOVATIEI INTR-UN CAZ PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RECUNOASTEREA VINOVATIEI INTR-UN CAZ PENAL

buna seara,as dori daca se poate,sa ma lamuriti cu prevedere la art 320 indice1,alin 7 cod penal.Am doi frati care sunt arestati din oct 2010,pt tentativa de omor calificat.Judecatoria jud nostru le-a dat 6 ani respectiv 5 ani de inchisoare.Acum se afla dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie pt recurs.recunoasterea vinovatiei se face si acum la recurs sau trebuia facuta la inceputul judecatii dosarului in instanta.,ca sa poata beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei? Multumesc.
trebuia facuta pana la citirea actului de sesizare .
Nu, din păcate, nu se mai poate face aplicarea art. 320 ind.1.

Se pot invoca însă alte motive de recurs, dacă există, inclusiv pe latura individualizării pedepsei (adică se poate cere o pedeapsă mai mică).
Fara a se vedea dosarul de un avocat e greu de spus.
Ar putea beneficia de acest text de lege dar fara studierea dosarului e f greu de spus.
Nu au pedepse asa de mari totusi...incat sa mai platiti avocat...desi poate ca s-ar mai putea reduce din pedeapsa principial vorbind...in raport de intrebarea ridicata de dvs.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutirea cu o treime a pedepsei la recunoasterea faptei GEOSTOIAN GEOSTOIAN Buna seara,as dori sa ma lamuriti daca se poate.Am doi frati arestati de anul trecut pt tentativa de omor calificat.Acum au recursul la Inalta Curte si vreau ... (vezi toată discuția)
Sfat art. 320 bionescu2012 bionescu2012 As dori un sfat daca se poate. Fratele meu se afla in urmarire penala (in arest preventiv de 5 luni) in faza finala (spre rechizitoriu) si avocatul spune ca ar ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea in instanta a recunoasterii vinovatiei inculpatului sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As vrea sa stiu daca urmatoarea situatie este posibila: in cazul unui recurs (infractiunea de vatamare corporala din culpa, accident auto, ... (vezi toată discuția)