avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate vaccinarea obligatorie?!
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

vaccinarea obligatorie?!

am decis sa nu imi vaccinez fetita si asta vad ca incepe sa-mi dea dureri de cap in ceea ce priveste legea.au hotarat sa fim amentati cei ce nu vor sa-si vaccineze copii.ne amendeaza de la 5000lei pana la 10000lei persoane fizice si de la 10000lei pana la 15000lei pers juridice.nu am de gand sa platesc nici o amenda este dreptul nostru sa alegem ce facem cu sanatatea noastra si nu sunt de acord in nici un fel cu vaccinele.de ce trebuie sa fim obligati sa facem acest lucru?incalca drepturile omului;trebuie sa fim de acord daca vrem sau nu sa ne administreze orice fel de medicament sau tratament...nu au dreptul sa ne oblige cu nimic...ce se intampla daca ajung in instanta?amenda nu vreau sa o platesc o sa-mi fie data.multumesc anticipat...si nu uitati ca vaccinurile va distruge sanatatea....
Aveti liberatatea de a alege si de a decide cum e mai bine pentru copiii dvs. Daca primiti amenda, o veti contesta in instanta, intrucat contravine drepturilor omului.
multumesc frumos.dar in ceea ce priveste inscrierea la gradinita sau la scoala stiti ceva?
@mihaelush
1. Staţi puţin, cum adică amendă pentru persoanele juridice? De când au persoanele juridice obligaţia de a vaccina copiii?

2. Puteţi să indicaţi actul normativ care prevede această obligaţie? Ce am găsit nu pare a fi ceea ce invocaţi dvs.: OG 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor stabileşte, într-adevăr, nişte sancţiuni contravenţionale, dar ele se aplică medicilor de familie, care au obligaţia de a asigura vaccinarea copiilor.
v. textul actului: [ link extern ]

3. Poate informaţiile de aici vă vor fi de folos: [ link extern ] /

4. Totuşi, de ce nu doriţi vaccinarea propriilor copii?
pai nu asa se pune problema.de cand toate persoanele sunt obligate sa isi vaccineze copiii?nu se face diferenta ca e persoana fizica sau juridica,tot oameni suntem indiferent de studii sau statut social.am fost la dr azi si mi-a dat o foaie de la dsp neamt ca sunt din piatra neamt.citeste GH nr.857/2011 www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
in ceea ce priveste vaccinarea este foarte periculoasa,in primul rand distruge sistemul imunitar,ei spun ca virusul care il introduc este mort dar nu e adevarat este 50% mort si 50%viu iar facand mai multe vaccinuri se introduc mai multi virusi care pot provoca anomalii foarte garve.toate aceste vaccinuri dauneaza in timp si nici macar nu distrug boala pt care sunt destinate sa o distruga mai grav sa studiat ca cei mai multi fac aceste boli sin cauza vaccinurilor.daca sunteti interesat intrati pe situl asta [ link extern ] .


multumesc pt site dat chiar este ceea ce cautam....poate stiti totusi ceea ce priveste inscrierele la gradinita si la scoala...sunt foarte curioasa....fetita e mica o sa mai treaca ceva timp pana ajunge la gradinita si poate se mai schimba ceva in tara asta pana atunci.multumesc inca odata.


=D> am gasit si ce cautam petru scoala,bun articolul


mai exact cititi art.34 din hgr nr 857/2011 si anume m si r.
am gasit ca fata de aceste prevederi legale,se poate concluziona ca,desi nu se stipuleaza in mod expres obligativitatea vaccinarilor,aceasta rezulta tocmai din obligativitatea supunerii,din partea oricarui cetatean roman............
pai si atunci de ce totusi ne impun amenzi?




EDITAT: copiat aici mesajele consecutive
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator
nu se face diferenta ca e persoana fizica sau juridica,tot oameni suntem indiferent de studii sau statut social


Persoană juridică, mai pe înţelesul tuturor, înseamnă o organizaţie (ex. societate comercială, asociaţie sau fundaţie, statul, comunele, oraşele, judeţele etc. etc.). Nu confundaţi persoanele juridice cu persoanele care au o pregatire juridică.

V-aş mai recomanda încă un link - o discuţie purtată chiar pe avocatnet.ro: www.avocatnet.ro/content/for...
(v. în special mesajul d-nei Romaşcanu)

vaccinarea este foarte periculoasa,in primul rand distruge sistemul imunitar...

Vaccinarea e periculoasă atunci când daţi crezare teoriilor conspiraţiei. Găsiţi bloguri cu multe citate din tot felul de specialişti, auziţi păreri ale altor părinţi, vă creaţi impresii proprii din filme, de pe net ş.a.m.d. Atunci da, vaccinarea devine instrumentul diavolului/statului/firmelor de medicamente etc.
Pentru restul oamenilor, vaccinarea este un mijloc eficient de prevenire a unor boli infecţioase.

Alte discuții în legătură

Refuz vaccinare, consecinte legale mary5000 mary5000 Care este contraventia in caz ca nu fac vaccinul obligatoriu BCG antituberculoza? (vezi toată discuția)
Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)
Legea sanatatii ContSters70444 ContSters70444 Cine-mi poate spune daca vaccinareile sunt obligatorii, conform legii sanatatii? (vezi toată discuția)