avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am intrat la Facultate la zi cu taxa mai primesc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am intrat la Facultate la zi cu taxa mai primesc pensie de intretinere?

Va salut
Va rog sa imi spuneti daca conteaza la ce facultate intru de stat sau particulara cu taxa sau fara taxa, ca sa primesc in continuare pensie de intretinere?
Daca intru la facultate particulara la zi cu taxa, mai primesc pensie de intretinere pentru perioada de studii.?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:51, 30 Ianuarie 2012
Veţi primi pensie indiferent de facultate cu sau fără taxă, până la terminarea studiilor dacă nu aveţi posibilitatea să vă întreţineti singur.
Multumesc frumos!:D
Da, insa dupa implinirea varstei majoratului, este necesara o noua actiune de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor.
Prin urmare daca veti intra la o facultate ( de stat stat sau privata cursuri zi ), este necesar sa formulati o noua actiune de stabilire pensie, actiune in cadrul careia veti proba cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant respectiva , ca va aflati in continuarea studiilor.
Pensia de intretinere se va stabili de la data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor, insa nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)