avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune materiale pentru distrugere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune materiale pentru distrugere

Buna. Am fost urmarit in trafic de catre o masina, in care se aflau 2-3 persoane (nu am vazut exact). Ajungand in oras, masina respectiva a oprit pe dreapta, lasat portiera masinii deschisa, si ocupantii acesteia au venit spre masina mea, au sarit cu picioarele pe capota si mi-au rupt oglinzile cu pumnii. Am mers direct la politie si am depus plangere. In masina cu mine mai erau 2 persoane, si mai am ca martor un taximetrist care a vazut exact ce si cum s-a intamplat. Eu nu ii cunosteam, unul dintre ei era fostul prieten al unei fete din masina (motivul lui a fost gelozia) Intrebarile mele sunt:
1) Am procedat corect mergand imediat la politie?
2) Imi voi recupera banii necesari pentru repararea oglinzilor?
3) Cam ce suma as putea sa cer pentru despagubire si sa imi retrag plangerea?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AndreiVB , utilizator 08:11, 31 Ianuarie 2012
Ati procedat corect ca ati sesizat autoritatea politiei pentru a cerceta si solutiona evenimentul
Daca ati formulat plangere la politie,in care sa fi mentionat elemente de identificare a autoturismului,daca ti mentionat existenta de martori si ati solicitata ca cestia sa fie audiati,urmeaza ca politia cu ocazia cercetarii sa dispuna audierea dvs ,ocazie cu care va puteti constitui parte civila cu suma cu care apreciati ca ati fost prejudiciat prin deteriorarea oglinzilor
In lipsa detaliilor referitoare la marca autoturismului,este imposibil a exprima opinie corecta referitor la contravaloare oglinzi,avand in vedere ca exista diferente apreciabile intre pret oglinda de auto indigen si auto import
Autoturismul avariat este marca BMW, oglinzile noi fiind in jur de 100 de Euro bucata.
Am dat politiei toate detaliile necesare despre cei implicati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare "in oglinzi"! Marius M Marius M Acum vreo doua saptamani circulam cu masina printr-un pasaj pe sub calea ferata. Se circula pe acolo in ambele sensuri. Era seara si destul de aglomerat, avand ... (vezi toată discuția)
Sunt pe lista neagra a asiguratorilor?! ro_cora ro_cora Buna ziua. Am facut anul trecut pentru prima data Casco pe masina. Pentru ca stau intr-un cartier in care un BMW atrage atentia, de-lungul anului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Impozit auto,discriminare grozadan grozadan Pt plata impozitului la un auto de provenienta straina cu capacitatea de 3000cmc se plateste un impozit anual de 900lei,respetiv 60lei/fiecare fractiune de ... (vezi toată discuția)