avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua
As dori daca se poate o informatie.
Am o verisoara care a ramas insarcinata acum 4 luni ,dar a intrerupt serviciul deoarece s-a simtit rau si nu s-a mai putut duce la lucru.ea nu are 12 luni lucrate.
intrebarea mea este daca : este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada legala de 12 luni anterioare nasterii copilului, prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare sociala cu CNPP sau a unor contracte de sigurare de sanatate cu CNAS?(banii acestia sa fie platiti din mana?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:52, 31 Ianuarie 2012
ma interesa daca poate face ceva sa beneficieze de indemnizatie dupa ce naste ,chear daca nu are 12 luni lucrate neintrerupt
multumesc pentru raspuns
Nu poate beneficia, deoarece nu a realizat venituri impozabile 12 luni anterior nasterii, legea nu conditioneaza obtinerea indemnizatiei de plata contributiilor sociale ci de realizarea de venituri supuse impozitului
multumesc pentru raspuns
dar daca gaseste sa se angajeze decat fictiv adica in acte sa fie dar sa stea acasa si sa plateasca tot ce trebuie platit statului (printr-o intelegere cu patronul firmei respective)din mana ,acesta ar putea sa declare ca a lucrat si in perioada din urma(adica in cele 4 luni de inactivitate)? si sa continue sa figureze ca angajata a lui pana naste?
Teoretic se poate dar este foarte multa munca si cheltuiala pentru angajator:
- trebuie sa va incheie un CIM retroactiv si pentru asta trebuie sa plateasca o amenda substantiala la ITM;
- trebuie sa refaca statele de plata si declaratiile lunare pentru acea perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil melcsy melcsy Este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada legala de 12 luni anterioare nasterii copilului, prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil madalina2015 madalina2015 Daca am lucrat de pe 1.08.2014 pana pe 23.10.2014 si dupa care am mai lucrat incepand cu data de 12.12.2014 si urmeaza sa nasc in luna septembrie, ma incadrez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mysogyn Mysogyn Viitoarea mamica a lucrat 11 ani apoi mutandu-se in alt oras s-a reangajat cu o intrerupere de 2 luni. Ultimul contract de munca incheiat este pe 1 ... (vezi toată discuția)