avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada legala de 12 luni anterioare nasterii copilului, prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare sociala cu CNPP sau a unor contracte de sigurare de sanatate cu CNAS?
Adica persoana respectiva va intra in campul muncii din 1 oct, si va fi angajat pe perioada determinata numai 11 luni( invatamant).
Ce posibilitati are ca sa acopere restul de o luna?

Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 13:32, 27 August 2012
1. Plata contributiilor de asigurari sociale pentru pensie si sanatate nu se poate face retroactiv decat in anumite conditii legale.

2. Dar plata contributiilor de asigurari sociale nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, asa ca iese din discutie aceasta varianta.

3. Inainte cu o luna de incheierea CIM pe perioada determinata nu a mai lucrat si in alta parte?

4. - Isi poate programa conceperea copilului in asa fel incat cele 12 luni inainte de nastere sa inceapa cu data de 1 octombrie.
- In acest fel in momentul incetarii CIM va fi in concediu de maternitate asa ca va beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Nu nu a lucrat. A fost in CCC pana in mai 2011. Atunci ramane numai ultima varianta pe care ati propus!
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? doina bacanu doina bacanu Buna ziua As dori daca se poate o informatie. Am o verisoara care a ramas insarcinata acum 4 luni ,dar a intrerupt serviciul deoarece s-a simtit rau si nu ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului ni_ck ni_ck care este perioada minima de cotizare pt a beneficia de ccc?si daca tatal copilului are dreptul de a intra in concediu daca nu este casatorit legal cu mama ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia pentru crestere copil ECarla ECarla Buna ziua! In luna februarie 2015 mi-a expirat contractul individual de munca pe perioada determinata. Angajatorul a refuzat prelungirea acestuia, in situatia ... (vezi toată discuția)