avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract de munca pensionar cu grad de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract de munca pensionar cu grad de invaliditate

Buna ziua,
ati putea sa imi spuneti :un pensionar cu grad de invaliditate tip 3 poate incheia un contract de munca cu timp partial pe o perioada determinata sau nedeterminata?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:38, 31 Ianuarie 2012
Poate incheia un CIM cu norma specificata pe decizia de incadrare in grad de invaliditate 3, de obicei 4 ore/zi. Nu conteaza daca este CIM determinat sau nedeterminat.
imi puteti spune ce cadru legal reglementeaza acest lucru,va rog!
Legea nr. 263/2010 privind sistemul de pensii publice:

ART. 118
(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, urmãtoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limitã de vârstã;
b) nevãzãtorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaş, prevãzuţi la art. 84 lit. a) şi b).
(2) Soţul supravieţuitor, beneficiar al unei pensii de urmaş, poate cumula pensia cu venituri din activitãţi profesionale pentru care asigurarea este obligatorie, potrivit legii, dacã acestea nu depãşesc 35% din câştigul salarial mediu brut prevãzut la art. 33 alin. (5).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta marimar09 marimar09 Buna seara,pot lucra cu un contract individual de munca pe perioada nedeterminata daca am pensie pentru limita de varsta? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salar ciucalaura ciucalaura Buna ziua, daca un pensionar la limita de varsta a avut contract pe perioada determinata pe 3 ani la o institutie publica, mai poate incheia alt contract pe ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu cldstefanescu cldstefanescu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti daca un ingrijitor la o scoala care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta si a fost incheiat CIM, poate ... (vezi toată discuția)