avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... OBLIGAT SA PLATESC????
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

OBLIGAT SA PLATESC????

Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa actionat in nici un fel, masina nu a fost gasita, nici bani nu i-am recuperat, iar anul aceasta in luna mai expira termenul de a mai da in judecata firma de asigurari, firma de leasing ma poate obliga sa platesc ratele care nu le-am achitat in tot acest timp?
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
sherezhada88e, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:13, 26 Februarie 2012
Verificati contractul incheiat cu societatea de leasing cat si pe cel incheiat cu societatea de asigurari. Nu este ceva standard, astfel ca raspunsul il gasiti in cele doua contracte.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. O zi buna!
La momentul furtului, asiguratorul CASCO trebuia sa despagubeasca in termen de 90 zile societatea de leasing.Parerea mea este ca nu va poate obliga sa platiti ratele, deoarece nu mai exista obiectul acelui contract de leasing.
sunteti sigur ca firma de leasing nu a incasat deja despagubirea?? Furtul e un caz asigurat si, in cazul in care nu se recupereaza bunul, se despagubeste potrivit valorii asigurate al vehiculului, inserat in contract.
acum, nu exclud sa va treziti si cu niscaiva somatii din partea aceleasi firme de leasing .... informati-va atat la asigurator cat si la firma de leasing si lamuriti problema.
albastrel_2 a scris:

La momentul furtului, asiguratorul CASCO trebuia sa despagubeasca in termen de 90 zile societatea de leasing.Parerea mea este ca nu va poate obliga sa platiti ratele, deoarece nu mai exista obiectul acelui contract de leasing.

La politele CASCO nu se aplica obligatiile din normele RCA ci conditiile de asigurare atasate politei.
In cazul furtului, proprietarul(soc.leasing) este despagubita dupa ce organul de cercetare comunica stadiul cercetarii, avand la dispozitie 30 de zile pentru aceasta activitate.
Sunt necesare cateva precizari:
-cine a avizat furtul la asigurator;
-daca ati solicitat firmei de leasing(in scris) returnarea ratelor sau inlocuirea masinii cu una noua in alt contract;
-pentru ce sa actionati asiguratorul, dv. fiind utilizator si nu proprietar in polita CASCO?.
Toate demersurile trebuie sa le faceti la firma de leasing, asa ca grabiti-va fiind vorba despre un contract comercial.

Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Leasing masini bilet ordin imobv imobv Buna ziua, Am luat o masina pe firma - in leasing. Masina a fost furata acum 3 saptamani. In contractul de leasing se specifica ca \"locatorul\" (porsche ... (vezi toată discuția)
Masina furata lemia50 lemia50 Unei cunostinte i s-a furat masina luata in leasing.Bineinteles ca are asigurare CASCO prin BCR Asigurari.Dupa 2 zile s-a gasit caroseria masinii,deci politia ... (vezi toată discuția)
Furt, despagubire irbo irbo as avea si eu urmatoare speta si as vrea sa imi spuneti ce sanse de castig credeti ca as avea in cazul unui proces. eu societate de leasing asigur niste ... (vezi toată discuția)