avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... furt, despagubire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

furt, despagubire

as avea si eu urmatoare speta si as vrea sa imi spuneti ce sanse de castig credeti ca as avea in cazul unui proces.
eu societate de leasing asigur niste bunuri date in leasing. utilizatorul la un moment dat dispare, nu il mai gasim nici pe el nici bunurile moment in care depun la politie plangere pentru abuz de incredere. deoarece abuzul de incredere nu era acoperit de asigurare nu anunt societatea de asigurari. dupa cca 2 ani primesc NUP de la politie deoarece utilizatorul depusese la randul lui plangere pentru furtul bunurilor finantate.
solicit despagubiri de la asigurator care imi comunica ca nu le acorda deoarece am depasit termenul de 2 ani in care am dreptul de a solicita despagubiri.
avand in vedere ca eu nu am stiut ca bunurile au fost furate, ca am depus plangeri la politie si nu am stat in pasivitate ce sanse as avea in instanta sa demonstrez ca in acest caz, momentul de la care ar incepe sa curga prescriptia este momentul luarii la cunostiinta al evenimentului si nu data producerii lui? ms
Cel mai recent răspuns: irbo , utilizator 07:28, 14 Ianuarie 2012
puteti incerca in instanta o repunere in itermen dovedita cu se sustineti.....oricum plangerea penala suspenda cauzele civile eu zic ca aveti sanse reale de a fi repus in termen si sa puteti obtine despagubiri....judecatorul va decide...
Daca nu ati anuntat asiguratorul in termenul mentional in conditiile de asigurare ale politei atunci nu puteti recupera prejudiciul. Nu are legatura termenul de prescriptie aici.
Unele societati asigura si abuzul de incredere pe Casco
la societatea la care am facut noi asigurare era asiguart doar furtul nu si abuzul. nu aveam cum sa anunt societatea de asigurare daca la momentul respectiv eu nu stiam ca bunurile au fost furate. in acest caz ma aflu intr-un cerc vicios in care nu imi pot recupera paguba de la utilizator pentru ca el a reclamat bunurile ca furate si nici de la asigurator pentru ca nu l-am anuntat, netinandu-se cont momentul la care am luat eu la cunostinta despre furt.
Daca utilizatorul a intrat in intarziere de plata dv nu i-ati trimis nici o comunicare, instiintare pt a-si achita ratele restante? Eu sunt convins ca da si atunci ati fi aflat ca utilizatorului i s-au furat bunurile. El oricum era obligat prin contractul de leasing sa va aduca la cunostinta disparitia bunurilor. Deci nu puteti sa spuneti ca n-ati cunoscut ce se intampla. Si chiar asa fiind, utilizatorul era obligat prin contract sa va aduca la cunostinta ce s-a intamplat cu bunurile inainte de a reclama furtul. Dupa parerea mea dv sunteti vinovat de pierderea bunurilor bineinteles alaturi de utilizator.
am trimis somatii, am reziliat ctr de leasing, am bagat in insolventa utilizatorul, problema este ca utilizatorul a fost si inca este de negasit. chiar politia imi comunica ca nu a putut lua legatura cu utilizatorul pentru ca nu l-a gasit. acesta este si motivul pt care am depus plangere penala pt abuz de incredere...deci nu nu stiam ca au fost furtae deoarece nu am mai gasit utilizatorul, acesta nu ne-a anuntat, eu afland despre furt deabia la momentul la care politia a dat NUP plangerii mele pt abuz de incredere , comunicandu-mi ca motivul NUP este existenta unui dosar de furt a bunurilor...

Alte discuții în legătură

Acuzatie de inselaciune addy92 addy92 buna seara.as dori sa ma ajutati intr-o problema.am vandut o masina inmatriculata Ro,unui cunoscut in rate(prin contract notarial,contract notarial precum ca ... (vezi toată discuția)
Abuzuri politie Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua! Am si eu o intrebare de pus pentru persoanele avizate: Inainte de a incepe sa va prezint putin situatia care a dus la evenimentul pentru care vreau ... (vezi toată discuția)
Masina furata lemia50 lemia50 Unei cunostinte i s-a furat masina luata in leasing.Bineinteles ca are asigurare CASCO prin BCR Asigurari.Dupa 2 zile s-a gasit caroseria masinii,deci politia ... (vezi toată discuția)