avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... masina furata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

masina furata

Unei cunostinte i s-a furat masina luata in leasing.Bineinteles ca are asigurare CASCO prin BCR Asigurari.Dupa 2 zile s-a gasit caroseria masinii,deci politia e edificata ca furtul s-a facut printr-o filiera.Din discutii cu politia s-a inteles ca va primi o masina noua (masina avea 4 luni),dar foarte greu. Ne puteti ajuta cu citeva idei?tiate
Ce proceduri trebuiesc initiate si de catre cine?
Exista o lege care sa spuna in cit timp despagubeste societatea de asigurari?
Noi am inteles ca va fi ceva de foarte lunga durata.Multumim.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:33, 21 Decembrie 2010
Proprietarul masinii dv. este firma de leasing si ea este cea care va primi c/v despagubirii si va returna utilizatorului sumele platite pana acum din care vor scadeaniste comisioane conform contractului de leasing. Cu ei va trebui sa discutati privind sumele ce vi se cuvin.
Majoritatea socieatilor de asigurari au in conditiile de asigurare 90 zile ca termen de despagubire in cazul furtului total. Din pacate in realitate poate dura mai mult.Poate aveti noroc ...intr-ucat caroseria masinii a fosr gasita
Multumesc mult pentru raspunsuri. D-le Tudor ,credeti ca nu sunt sanse sa primeasca o alta masina?
In contractul dv de leasing este prevazuta si modalitatea stingerii unui litigiu in caz de dauna totala sau furt precum si ce suma veti privi dv ca utilizator. Daca primiti sau nu un autoturism numai firma de leasing va poate spune cum si in ce conditii. Oricum asiguratorii din Romania nu fac asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa platesc???? sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa ... (vezi toată discuția)
Contract leasing -pers,fizica, dar statut de pers juridica????????? foxi foxi Buna seara! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta destul de spinoasa:am un autoturism kia c`eed achizitionat in regim de leasing acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Casco leasing bcr. legal sau nu! rocado rocado Buna ziua, Am nevoie urgent de un sfat avizat in urmatoarea problema. In 28.04.2006 am facut un ctr de leasing auto la BCR leasing, 60 rate si valoare ... (vezi toată discuția)