avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare creanta datorie externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare creanta datorie externa

buna ziua,

Societatea din Romania inregistrata in scopuri de tva emite factura de prestari servicii catre o societate inregistrata in scopuri de tva in Elvetia , societatea din Elvetia emite factura de marfa catre societatea din Romania .

se poate face compensare a creantei si datoriei externe ? care sunt pasii?
in baza carui document justificativ se anuleaza datoria si creanta , am inteles de la cei din Elvetia ca ar emite un credit note pentru facturile emise de ei catre noi , valoarea credit note fiind valoarea creantei dar nu stiu cat este de corect asa .

multumesc
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 15:40, 31 Ianuarie 2012
In Romania este agreat PV de compensare (sa le explici elvetienilor treaba cu ordinele de compensare e pierdere de vreme).Poate ii convingeti sa semneze un PV de compensare si apoi acceptati notele de credit (atentie la inregistrarile contabile sa fie OK). Daca doriti pe larg trimite-ti un mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva aferent serviciilor prestate de o firma romaneasca unei firme din elvetia violeta radulescu violeta radulescu buna ziua, O firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Elvetia. Firma din Elvetia nu are reprezentanta in RO. Locul prestarii este in RO. Ma ... (vezi toată discuția)
Transport de marfa international  dragos dragos Buna ziua am un contract de transport marfa de la o casa de expeditie din romania pe relatie ELVETIA-ROMANIA va rog sa-mi spuneti cum se face factura pentru ... (vezi toată discuția)
Ajustarea tva in cazul radierii unui debitor afiliat jaancsika jaancsika I. PREMISE (SITUATIA DE FAPT) Societatea ALFA detine 80% din Societatea BETA, 90% din Societatea DELTA si 70% din Societatea GAMA (vezi figura de mai ... (vezi toată discuția)