avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui imobil unui copil minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui imobil unui copil minor

doresc sa vand copilului un imobil, mentionez ca este vorba de un copil in varsta de 2 ani. in cazul unui sechestru de bunuri, acel imobil se poate pune sub sechestru, daca acesta este vandut deja copiilor?
Daca vanzatorul este datornic, bunurile sale din patrimoniu ar putea face obiectul urmaririi si chiar a punerii lor sub sechestru, in caz de neindeplinire a obligatiei de plata.
Vanzarea nu il pune la adapost pe debitor , intrucat creditorul ar putea , pe calea actiunii revocatorii, sa ceara readucerea in patrimoniul debitorului , a bunurilor instrainate, pe considerentul ca operatiunea este facuta pentru a-i frauda drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ? doinita234 doinita234 buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra... Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri inaintea executarii cud_nicol cud_nicol Buna seara, va rog, spuneti-mi daca debitorul a vandut imobilul dupa o luna de la aflarea hotararii judecatoresti (si dupa data inaintarii recursului de catre ... (vezi toată discuția)
Castig proces dar fara rezultat SilviuLazars SilviuLazars Am vandut o masina urmand ca o respectiva suma sa mi se dea dupa un anumit timp(cand avea bani respectivul) nu mi sa restituit suma urmand sa-l dau in ... (vezi toată discuția)