avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament in familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament in familie

Daca un apartament in acest moment se vinde undeva la pret de maxim 39000-40000 RON pretul pietei..iar am niste datorii mari catre mama mea si ca sa nu am discutii cu fratii..trec apartamentul prin contract de vanzare cumparare pe numele ei. Suma la care mi-a spus notarul ca poate face tranzactia e 25000 RON, ceea ce presupun ca e si pe "grila ei de evaluare" a imobilelor din zona.
Foarte multi martori pot demonstra ca mama m-a ajutat mult (a platit facturile mele de intretinere ani).
La aceasta diferenta de suma cineva vreodata va putea contesta sau cere anularea acestui contract pentru pret neserios? ..repet suma e cam pe grila notarului.. in lege scrie: "În cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative stabilite prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, impozitul se va calcula la nivelul valorii stabilite prin expertiza". Oricine..chiar si statul poate considera pretul stabilit de expertiza notarilor ca pret neserios?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: halesday , utilizator 16:10, 31 Ianuarie 2012
Orice parte interesat,daca apreciaza ca prin incheierea contractului de instrainare imobil i s-a cauzat un prejudiciu,poate ataca acel act
Daca cei interesati ,pot proba ca actul atacat a cauzat un prejudiciu intereselor lor legitime,daca poate fi dovedita frauda vanzatorului,eventuala complicitate la frauda a tertului cu care a fost incheiat actul de instrainare,exista posibilitatea ca toti cei interesati,sa poata ataca actul de instrainare al imobilului
Clar. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa - preț neserios nobo nobo Aș dori să mă ajutați cu ceva informații legat de prețul neserios și vânzarea unei case. Dețin o mică cabana într-un sat din Mureș cu 400m de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Vreau sa fac un contract de vanzare-cumparare cu unchiul si bunica mea(apartamentul este acum propreitatea lor). Apartamentul este evaluat la 32 000 euro ,dar ... (vezi toată discuția)