avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bani -despagubire moto furata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bani -despagubire moto furata

In vara lui 2009 mi-au furat motocicleta niste hoti (vreo patru).
Am reusit sa-i depistez si intr-un final sa conving politia sa se duca la ei acasa, unde au gasit si altele (capace roti, scutere, masini).
Dosarul a plecat de la politie la procuratura, unde a stat cam un an, un an jumatate - nu mai retiu precis, insa anul trecut prin toamna s-a ajuns la final. AM fost in sala la fiecare sedinta, am adus judecatoarei un document de la service-ul unde am dus motoreta dupa ce-am recuperat-o de la hoti pentru a imi recupera prejudiciul.
Din toamna nu am mai primit niciun semn de la judecatorie (asteptam o sentinta scrisa).
De la inceputul demersului am fost suprins de faptul ca avocatul cu care am vorbit nu a aparut la sedinte.

As dori sa imi recuperez banii necesari reparatiei motocicletei, ce anume trebuie sa fac?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorinakester , utilizator 16:01, 31 Ianuarie 2012
Daca sustineti ca ati fost prezent la termenele de judecata,nu aveti cunostiinta despre eventuala hotarare dispusa de instanta?
In cadrul judecatii ati comunicat instantei ca intelegeti sa va constituti parte civila cu suma reprezentand prejudiciul cauzat la bunul personal sustras de faptuitori?
In situatia in care instanta a dispus hotarare care sa fi ramas irevocabila ,care sa contina dispozitii favorabile dvs,aveti dreptul sa solicitati instantei investirea cu formula executorie
Ulterior ,in baza titlului executoriu,contactati executor judecatoresc local ,care sa demareze procedura de executare silita
Nu este general valabil ca existand titlu executoriu,debitorul sa poata fi executat silit
M-am constituit parte civila - singurul care nu si-a recuperat integral bunurile (au distrus sistemul electronic de control incercand sa pacaleasca cheia cu cip folosind un magnet, paguba fiind in jur de 3000 euro).
Ultima data la proces a venit doar unul dintre hoti, si a sustinut ca imi va plati partea lui de bani. Judecatoarea ne-a trimis acasa (am stat 6 ore in sala, am fost ultimii, pe mine m-a intrebat "ce cautati aici") si a zis ca vom primi sentinta, eu inca o astept....

Inteleg ca trebuie sa ma duc si sa angajez un executor judecatoresc local, care sa se ocupe de recuperarea banilor ? aveti cumva idee despre costurile acestea ? Se (mai) poate cere plata in solidar ?

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procese castigate' toonni26 toonni26 buna ziua.Am castigat un procesde furt sant partea vatamata.sa recunoscut fapta de catre inculpat ,afost de acord cu despagubirea, ce urmeaza sa fac de acum ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate la plata - solicit ajutor urgent! Sioux-2 Sioux-2 Buna ziua. Am si eu o problema legate de B.O. In perioada 20.10.2008 - 03.11.2008 mi-au fost refuzate la plata de catre banca beneficiarului un numar de 4 ... (vezi toată discuția)
Care e procedura necesara in cazul unei cereri de executare silita? agrippinna agrippinna Buna ziua. Am o sentinta investita cu titlu executoriu si vreau sa o duc la un executor in vederea inceperii executarii silite. Am inteles ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)