avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Care e procedura necesara in cazul unei cereri de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Care e procedura necesara in cazul unei cereri de executare silita?

Buna ziua. Am o sentinta investita cu titlu executoriu si vreau sa o duc la un executor in vederea inceperii executarii silite. Am inteles ca trebuie sa fac o cerere si sa platesc 2 taxe: una de 10 lei si una de 4 lei.. ok.. Va rog sa imi spuneti daca se incheie vreun contract cu executorul judecatoresc??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:32, 21 Iunie 2012
In vederea punerii in executare a unui titlu executoriu urmeaza sa procedati la contactarea unui executor judecatoresc. Acolo veti completa atat cererea de executare, cat si contractul de executare. Veti avansa o suma de bani in vederea demararii procedurilor executionale, conform celor precizate de executorul judecatoresc ales. Cat priveste plata taxelor judiciare de timbru, executorii judecatoresti ofera posibilitatea incasarii acestora direct la sediul lor, fara a mai fi necesar sa va deplasati pentru plata.
In baza titlui executoriu ,executorul judecatoresc va demara procedura de executare silita care implica mai multe etape
Executorul judecatoresc initial trebuie sa se adreseze instantei de judecata cu solicitarea incuviintarii executarii silite
Ulterior executorul judecatoresc va demara procedura de executare silita impotriva bunurilor in evidenta debitorului
La nivelul BEJ este necesar sa depuneti titlul executoriu si cerere pentru executarea acestuia
Totodata dvs veti avansa suma pentru executarea silita urmand ca aceasta sa fie recuperata de la debitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita dakko84 dakko84 Buna seara, Va retin atentia cu situatia in care ma aflu. In iulie 2006 am contractat un credit de nevoi personale. Am achitat ratele la timp pana in luna ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Cipirica Cipirica Bună ziua. Doresc sa va supun atenției 2 intrebari: 1. Dacă în urma unei hotărâri de încuviințare a executări silite judecătorul de la ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)