avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Daca unul dintre angajati nu si-a luat concediu de odihna nici in cursul anului 2010, nici in cursul anului 2011, din diverse motive, exista un temei legal care ne permite sa-i platim concediul de odihna ? Stiu ca zilele de concediu de odihna neefectuate se pot plati la plecarea din organizatie, insa aici nu se pune problema plecarii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:56, 31 Ianuarie 2012
Nu exista, cu exceptia pe care o cunoasteti. Aveti obligatia legala sa-i acordati dreptul de a efectua concediul de odihna.
Dar nu i-a fost ingradit dreptul de a beneficia de concediu. Are programare facuta, are cateva zile de concediu luate pentru care si-a depus cerere....
Sa intelegem ca salariatul nu a dorit sa efectueze concediul de odihna desi angajatorul, in obligatia sa, l-a programat? Eu nu cred.

Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Art. 146
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna - refuz efectuare efm efm avem un salariat care nu a vrut sa-si ia concediul de odihna pe anul trecut desi i-am explicat ca potrivit art 144 din codul muncii \\"dreptul la concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu impus de angajator sau compensare Cassy90 Cassy90 Buna ziua! firma la care lucrez ne-a anuntat ca putem fi compensati pentru concediul neefectual pe anul acesta.. A devenit legala aceasta optiune?? Cat timp nu ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna este obligatoriu ? MirceaIulian MirceaIulian Buna ziua ! As vrea sa stiu daca esti obligat sa-ti iei concediu. Stiu ca angajatorul este obligat de lege sa-ti dea concediu sau, in anumite situatii, ... (vezi toată discuția)